Primar revoltat că nu a primit aviz pentru construirea unei pârtii de schi într-o arie protejată. „La noi, ca să scape, dau aviz negativ şi au încheiat povestea“

Primar
revoltat că nu a primit aviz pentru construirea unei pârtii de schi într-o arie protejată. „La noi, ca să scape, dau aviz negativ şi au încheiat povestea“

FOTO: Arhivă

Telegondola pârtiei de schi de pe Rarău a funcţionat doar câteva zile în această vară. Primarul de la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, susţine că au fost puţini cei care au vrut să urce până la cota 1220, unde nu există nici măcar un restaurant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alesul local crede că pârtia ar deveni mai atractivă dacă primăria ar reuşi să construiască şi al doilea tronson.

Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău a fost pus în funcţiune în luna ianuarie a.c. Telegondola a mai funcţionat doar câteva zile pe timpul verii. Primarul de la Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, susţine că puţini vizitatori au vrut să urce până la cota 1220, mai ales că-n vârful pârtiei nu este nici măcar un restaurant. 

Negură crede că investiţia care a costat 15 milioane de euro şi a fost realizată în 10 ani ar fi mai atractivă dacă administraţia locală ar reuşi să construiască cel de-al doilea tronson al pârtiei, care este prevăzut în proiectul iniţial. Al doilea tronson ar urca până la cota 1650, pe platoul Rarăului, unde primăria deţine 90 de hectare de teren şi unde ar putea să dezvolte o zonă de agrement. Problema este că tronsonul II ar trece printr-o arie protejată, SIT NATURA 2000.

Din acest motiv, Agenţia de Mediu Suceava a avizat negativ documentaţia proiectului. „Mediul mi-a dat aviz negativ pentru că spune că acolo este SIT NATURA 2.000, arie protejată. Mi-au trimis răspunsul pe un format A 4. Eu nu mă las. Am început altă procedură prin Agenţia Ariilor Protejate, ca să vedem delimitarea zonei respective. Poate nu atinge aria protejată, dar, la noi în România, ca să scape îi dau aviz negativ şi au încheiat povestea”, a declarat primarul Mihăiţă Negură.

Construcţia celui de-al doilea tronson al pârtiei ar costa doar cinci milioane de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: