Primăria din Suceava a oferit peste 3,6 milioane de euro bisericilor din oraş. 15 lăcaşe de cult au fost sprijinite cu bani de municipalitatea suceveană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii 11 ani, Primăria Suceava a alocat 3,6 milioane de euro pentru bisericile din municipiul reşedinţă de judeţ. Cu acest sprijin acordat de Primăria Suceava s-au finalizat şi sfinţit 15 lăcaşe de cult, iar trei au fost resfinţite, după reabilitare.

În cei 11 ani de când se află la conducerea Primăriei municipiului Suceava, primarul Ion Lungu a acordat pentru bisericile din municipiu mai bine de 3,6 milioane de euro.

“În ultimii 11 ani s-a cheltuit suma de 3.605.777 de euro pentru biserici, anual, 327.797 de euro. Cu acest ajutor de la Primărie s-au finalizat şi s-au sfinţit 15 Biserici”, a precizat primarul Ion Lungu

Catedrala “Naşterea Domnului”, Biserica “Sfânta Cruce” din Obcini, Biserica “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Obcini, Biserica “Sfânta Paraschiva” din Obcini, Biserica “Sfinţii Trei Ierarhi” din George Enescu, Biserica “Sfântul Spiridon” din George Enescu, Biserica “Naşterea Maicii Domnului” din Centru, Biserica “Sfinţii Arhangheli” – Cimitir Pacea Vechi, Biserica “Înălţarea Domnului” – Cimitir Pacea Nou, Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Zamca, Biserica “Sfântul Vasile cel Mare” din Burdujeni, Biserica “Acoperământul Maicii Domnului” din Burdujeni, Biserica “Sfântul Gheorghe” din zona Gării Burdujeni, Biserica “Izvorul Tămăduirii” din Burdujeni Sat şi Biserica “Sfântul Stefan cel Mare şi Sfânt” din Burdujeni Sat au beneficiat de banii alocaţi de Primăria Suceava.

De asemenea, alte trei unităţi de cult, Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Iţcani, Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Iţcani şi Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din zona Serpentinelor au fost resfinţite.

”Totodată am cofinanţat proiecte guvernamentale sau europene, la Biserica “Sfânta Vineri”, unde avem un centru social de zi şi de noapte şi la Biserica “Sfânta Înviere”, unde este un program european”, a mai declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu care a mai adăugat că fondurile au fost alocate pe cartiere, iar numărul unităţilor de cult din fiecare cartier sucevean nu depăşeşte cifra patru.

Edilul sucevean a precizat că aceşti bani au fost de la capitolul cultură şi nu se puteau folosi în altă parte, însă începând din acest an, municipalitatea va avea Centrul Cultural Bucovina care presupune, la rândul său, cheltuieli foarte mari din acest capitol.

“În aceşti ani, pentru învăţământ am acordat suma de aproape 20 de milioane de euro, iar la infrastructura pentru cultură Primăria a acordat cinci milioane de euro şi trei milioane şase sute la biserici”, a mai spus Ion Lungu care a mai adăugat că municipalitatea are nevoie şi de şcoli şi de biserici.

Edilul sucevean a ţinut să precizeze că Primăria Suceava a cheltuit de zece ori mai puţin la anumite evenimente, faţă de alte oraşe din ţară. La zilele oraşului, la sărbătorile de iarnă şi la Revelion s-au cheltuit în medie în jur de 100 de mii de lei, în timp ce alte reşedinţe de judeţ au cheltuit şi câte un milion de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite