Primar din Suceava, reţinut pentru contrabandă cu ţigări. În dosar au fost încătuşaţi alţi 28 de complici

Primar din Suceava, reţinut pentru contrabandă cu ţigări. În dosar au fost încătuşaţi alţi 28 de complici

Petru Marocico, primarul comunei Ulma, judeţul Suceava, reţinut pentru contrabandă. FOTO: Dinu ZARĂ

Patru Marocico, primar al comunei sucevene Ulma, situată pe graniţa cu Ucraina, şi-a petrecut noaptea în arestul IPJ Suceava, fiind reţinut de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de ţigări. În dosar au mai fost reţinute alte 28 de persoane suspectate de contrabandă.

Trei grupări de contrabandişti suceveni care alimentau întreaga ţară cu ţigări de contrabandă au fost vizate, luni dimineaţă, de o amplă acţiune a procurorilor DIICOT. Anchetatorii au efectuat 70 de percheziţii, în Suceava şi alte nouă judeţe, la domiciliile suspecţilor.

56 dintre percheziţii au fost efectuate la locuinţe şi sedii de firme din Suceava, iar celelalte au vizat suspecţi din Covasna, Harghita, Braşov, Ilfov, Bacău, Vrancea, Mureş, Prahova şi Bucureşti.

Procurorii DIICOT susţin că în ultimii trei ani pe raza municipiului Fălticeni şi a zonei limitrofe s-ar fi constituit trei grupări de traficanţi de ţigări. Unul dintre grupurile de contrabandişti ar fi adus ţigări chiar şi din Grecia, prin vama Giurgiu.

Liderii traficanţilor ar fi cumpărat ţigări de la furnizori din zona graniţei cu Ucraina, după care le vindeau mai departe în judeţe din toate colţurile ţării.

Potrivit procurorilor DIICOT, transporturile cu ţigări se făceau noaptea, iar suspecţii foloseau drumuri puţin circulate, pentru a se feri de Poliţie. Mai mult, traficanţii îi filau pe poliţişti pentru a se asigura că transportul de ţigări nu va fi depistat de anchetatori. Banii pentru ţigări erau plătiţi prin intermediul sistemelor de transfer rapid de numerar ale benzinăriilor. Anchetatorii susţin că prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la peste 3,5 milioane de euro.

În urma percheziţiilor, de la domiciliile suspecţilor au fost ridicate ţigări de contrabandă, sume de bani, înscrisuri şi chiar şi arme de vânătoare. 44 de suspecţi au fost conduşi pentru audieri la sediul DIICOT Suceava.

Procurorii DIICOT au emis pentru 29 dintre suspecţi mandate de reţinere pentru 24 de ore.

Printre suspecţi se află şi primarul comunei Ulma, Petru Marocico, cercetat şi în trecut pentru astfel de fapte.

Marţi, cele 29 de persoane care şi-au petrecut noaptea în arestul IPJ urmau să fie prezentate judecătorilor Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă. Procurorii DIICOT vor solicit alte cinci mandate de arestare în lipsă pentru suspecţi care nu au fost găsiţi la domiciliu în timpul percheziţiilor. 

Alte ştiri din Suceava:

VIDEO Cum se parchează un bolid la peste 100 de kilometri pe oră. Manevra care le-a îngheţat sângele privitorilor

Culmea gropilor: o stradă din Suceava a fost cârpită cu scânduri. „Alţii merg pe Lună şi noi nu putem să turnăm asfalt“

Percheziţii la trei grupări de contrabandişti care alimentau cu ţigări întreaga ţară. Prejudiciul este de peste 3,5 milioane de euro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările