Prima declaraţie a preotului cercetat penal după moartea lui Iustin „Eu ştiu să fac un botez. N-a fost primul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Preotul Alexandru Mazarache, cercetat penal în cazul bebeluşului care a murit după oficierea botezului, susţine că părinţii nu i-au spus că nou-născutul avea probleme de sănătate.

Preotul Alexandru Mazarache a făcut prima declaraţie după moartea lui Iustin. Potrivit g4media, el a spus că raportul necropsiei îi este favorabil. Chiar şi aşa, nu l-a dat publicităţii pentru că a fost informat de avocatul său că datele nu sunt publice.

„Eu n-am dat publicităţii niciun raport. Partea cealaltă a dat. Eu nu mi-am permis să fac asta chiar dacă erau probele indubitabil în favoarea mea. (…) Eu ştiu să fac un botez. N-a fost primul botez. (…) Nu numai că nu au spus că este bolnav, dar şi acum afirmă că copilul acesta a fost perfect sănătos, deşi IML arăta clar bolile de care suferea copilul. Vor să scoată pe toată lumea vinovată, mai puţin pe ei. Eu nu caut vina nimănui. (…) 

După declaraţiile tatălui, probabil raportul respectiv va merge la avizare la IML Iaşi, probabil aşa-i procedura, poate şi la Bucureşti. Dacă se va aviza acest raport, familia probabil va fi nemulţumită şi va cere contraexpertiză. (…) În cazul respectiv s-a filmat autopsia, totul la vedere, au fost patru medici legişti, doi de la spital şi doi pe care i-am adus eu ca experţi. (…) Avocatul mi-a spus că datele sunt confidenţiale, nu sunt publice, dosarul nu s-a încheiat”, a spus Mazarache.

Medicii legişti din Suceava au transmis familei lui Iustin raportul medico-legal întocmit în urma necropsiei. 

Aceştia afirmă că moartea copilului a fost non-violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii pe fondul unei pneumonii interstiţiale, precizând că pruncul era născut prematur, „nevaccinat şi nedispensarizat“. 

Tragedia a avut loc la finele lui ianuarie, într-o biserică din Suceava.

Duminică, 31 ianuarie, bebeluşul Iustin a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Suceava, imediat după slujba de botez oficiată de preotul bisericii „Sfinţii Constantin şi Elena” din Suceava. Băieţelul a murit a doua zi, iar tatăl copilului susţine că preotul ar fi provocat tragedia. 

Medicul urgentist care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului declara că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei. Tatăl a declarat că micuţul a fost alăptat chiar înainte de botez. În imaginile video de la botez se observă că bebeluşul plângea foarte tare, cu toată puterea, înainte de a fi băgat de preot în cristelniţa plină cu apă. Apoi, când a fost scos din apă şi pus în braţele naşei, copilul nu a mai scos sunete la fel de puternice. 

Ancheta procurorilor va stabili cine se face vinovat de moartea copilaşului.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Rezultatul necropsiei bebeluşului mort după slujba de botez: copilul a aspirat lichid în plămâni - surse

Preotul care a oficiat botezul bebeluşului mort este cercetat penal pentru ucidere din culpă

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite