Preşedintele PNL Suceava a sesizat mai multe nereguli la conferinţa de alegeri TNL Suceava

Preşedintele PNL Suceava a sesizat mai multe nereguli la conferinţa de alegeri TNL Suceava

Alexandru Băişanu, preşedintele PNL Suceava. FOTO Facebook.com

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a sesizat, sâmbătă, la Conferinţa judeţeană de alegeri TNL Suceava, mai multe nereguli, printre acestea şi că 49 de organizaţii locale TNL nu au fost convocate, liderul TNL spunând că situaţia va fi analizată de Curtea de Arbitraj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele PNL Suceava a spus, în discursul prilejuit de Conferinţa judeţeană de alegeri TNL Suceava, că l-a „pus pe gânduri“ faptul că nu a fost invitat în prezidiu.

„Un lucru care m-a pus pe gânduri este că pentru prima oară când organizaţia pe care am reuşit să o facem funcţională, am stat pe holuri. Locul preşedintelui de filială era în prezidiu“, a spus Băişanu, care a precizat că ar fi trebuit să fie în prezidiu şi preşedintele organizaţiei muncipale şi cel al organizaţiei de studenţi.

Totodată, Băişanu a remarcat că sloganul unuia dintre candidaţii la preşedinţia TNL Suceava, Cătălin Pintea, - „Echipa lui Crin susţine pe Cătălin“ - este nepotrivit.

„Eu cred că echipa lui Crin îl susţine pe Crin Antonescu la preşedinţia României. Crin Antonescu candidează. Cătălin candidează la preşedinţia organizaţiei judeţene. Cred că tot echipa lui Crin îl susţine şi pe celălalt candidat“, a spus Băişanu.

El a subliniat că a fost deranjat şi de faptul că 49 de organizaţii locale TNL nu au fost înscrise în convocator.

„Fac public de faţă cu preşedintele organizaţiei naţionale TNL că s-a întâmplat acest lucru. Nu ştiu că la PNL alegem cine intră în convocator“, a spus Băişanu, care şi-a exprimat încrederea că liderul TNL, deputatul Florin Alexe, va soluţina această problemă.

El a arătat că nici organizaţii mari, precum cele din Siret, Frătăuţi, Marginea sau Drăgoieşti, nu au fost convocate.

„S-au întâmplat nişte lucruri care vor trebui reglate“, a spus liderul PNL Suceava.

Imediat, pe scena sălii unde se desfăşura conferinţa, a luat cuvântul, neivitată, Roxana Carina Andrieş, preşedintele organizaţiei TNL Hânţeşti, consilier local, care a reclamat că nu e pe lista de delegaţi, precizând că în sală sunt alţi aproximativ 20 de membri ai unor organizaţii, ce ar fi trebuit să fie delegaţi şi nu se regăsesc pe listă.

PreşedinteleTNL, Florin Alexe, a declarat că la conferinţa de alegeri se votează prin delegaţi, menţionând că problemele sesizate vor fi rezolvate de Curtea de Arbitraj.

„Vom analiza tot ce s-a întâmplat, dar din punctul nostru de vedere toţi paşii ceruţi de Regulament şi Statut au fost îndepliniţi. Există un convocator semnat şi transmis în termen. Toţi paşii s-au făcut. Încercăm să remediem aceste probleme pe cât se poate“, a spus preşedintele TNL.

La conferinţa judeţeană de alegeri din TNL Suceava au candidat preşedintele interimar, Cătălin Pintea şi Mihai Moraru.

În urma primei numărări a voturilor, Cătălin Pintea a obţinut 59 de voturi, iar contracandidatul său, Mihai Moraru, a fost votat de 42 de delegaţi.

După renumărarea voturilor a câştigat alegerile Mihai Moraru cu 67 de voturi, în timp ce Pintea ar fi obţinut 40 de voturi.

Potrivit unei adrese a secretariatului general al TNL transmisă la solicitarea filialei TNL Suceava şi făcută publică sâmbătă, contracandidatul lui Pintea, Mihai Moraru, a fost membru PNL în ianuarie 2010, iar din mai 2010 până în 30 mai 2013 nu a mai figurat ca membru, dar a fost introdus în PNL, cu data de validare de Biroul Permanent Teritorial, 14 ianuarie 2001.

În adresă se menţionează că situaţia a fost transmisă grupului de control şi audit ce va efectua o analiză a filialei PNL Suceava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările