Preotul care administrează de şase ani un centru clandestin de bătrâni face parte din ATOP Suceava, unde este coleg cu şefii de la Poliţie, ISU şi Jandarmerie

Preotul care
administrează de şase ani un centru clandestin de bătrâni face parte din ATOP Suceava, unde
este coleg cu şefii de la Poliţie, ISU şi Jandarmerie

Preotul Constantin Corneliu Luca. FOTO Facebook/ Centrul Filantropic ”Sf. Vasile cel Mare”, Valea Putnei

Preotul Constantin Corneliu Luca, cel care păstoreşte Centrul Filantropic „Vasile cel Mare” din Valea Putnei, cămin de bătrân ce funcţionează ilegal de mai bine de şase ani de zile, este membru al Comisiei pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului din cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preotul Constantin Corneliu Luca, administratorul Centrului Filantropic „Vasile cel Mare” din Valea Putnei, comuna Pojorâta, este membru în Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului din cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Suceava.

Din această comisie mai fac parte consilierii judeţeni Ioan Moraru şi Dan Ioan Cuşnir, reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor, Constantin Alistar şi directorul executiv al Poliţiei Locale Suceava, Viorel Horodenciuc.

Ca şi atribuţii, Comisia pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului din cadrul ATOP Suceava primeşte sesizări referitoare la încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi face propuneri pentru soluţionarea lor legală de către unităţile de poliţie, organizând în acest scop audienţe; monitorizează, din punct de vedere al ordinii publice, activităţile cotidiene şi face recomandări scrise celor predispuşi să încalce legea, pentru a-şi revizui atitudinea (administratori de pieţe, organizatori de manifestări cultural – artistice şi sportive, administratori ai localurilor de alimentaţie publică, ai discotecilor, ai cazinourilor etc.); ia măsuri de antrenare a populaţiei în activităţi de asigurare a ordinii publice şi a siguranţei bunurilor persoanei; recomandă tuturor structurilor cu atribuţii educative luarea măsurilor necesare faţă de persoanele predispuse la încălcarea legii.

Din ATOP mai fac parte consilierii judeţene Eugen Şalar, care este şi preşedintele autorităţii, Alexandru – Marian Salup – Rusu, Mihai Grozavu şi Tudor Plăcintă, Ovidiu Doroftei şi Adrian Ungureanu, reprezentanţii comunităţii, Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţăii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Adrian Buga, împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Silvia Boliacu, subprefectul judeţului Suceava şi Marian Mihai Lungu, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Bogdan Vodă” Suceava.

Preotul Constantin Corneliu Luca este administratorul unui cămin clandestin de bătrâni ce funcţionează ilegal de mai bine de şase ani de zile, timp în care a fost ferit de controale. Acolo, în prima zi a anului un bărbat de 56 de ani, s-a sinucis după ce s-a aruncat în cap de la mansarda căminului.

Alte ştiri pe această temă:

Sinucidere ţinută la secret într-un centru de bătrâni deschis clandestin. Preotul-administrator: „Nu pot să iau mai mult de 70% din pensii. Îi ţin aproape degeaba“

Zeci de cămine de bătrâni clandestine descoperite în Suceava: vecinii acuză că oamenii ar fi ţinuţi nemâncaţi şi trimişi la cerşit

Situaţia incertă a celor patru centre pentru bătrâni din Teleorman, dezbătută cu autorităţile judeţene

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările