Preot din Suceava, amendat pentru slujba oficiată împreună cu ÎPS Teodosie, fără măşti şi distanţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preot din Dorna Arini, judeţul Suceava, care a oficiat o slujbă împreună cu Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, la care au participat zeci de persoane a se respecta normele sanitare în vigoare, a fost amendat, potrivit Mediafax.

Poliţia Suceava a transmis, vineri seara, că după ce au fost urmărite imaginile postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului, unde este surprinsă o slujbă oficiată de ÎPS Teodosie, la o biserică din Dorna Arini, preotul paroh a fost amendat cu 500 de lei.

„Poliţiştii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 8 spre 9 iulie, între orele 23.30 - 02.30. A participat un sobor de preoţi din Constanţa şi ÎPS Teodosie şi preotul paroh al bisericii de la Dorna Arini. De asemenea, au participat circa 45-50 de enoriaşi. Deşi sunt amplasate afişaje privind obligativitatea respectării distanţării sociale şi portul măştii de protecţie, aceste măsuri nu au fost organizate eficient de administraţia lăcaşului de cult. Pentru acest motiv, preotul paroh al aşezământului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei pentru organizarea defectuoasă a activităţii”, spun reprezentanţii Poliţiei Suceava.

Poliţiştii continuă verificările în acest caz.

Sute de credincioşi au participat pe 8 iulie la o slujbă oficiată de ÎPS Teodosie, fără măşti şi distanţare socială

Sute de credincioşi au participat miercuri, 8 iulie, la Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la mânăstirea “ Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghiţeni, Dorna-Arini, judeţul Suceava.  Cei prezenţi n-au purtat măşti de protecţie şi n-au respectat distanţa fizică pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis în direct, pe pagina oficială de Facebook, ceremonia religioasă oficiată de Înaltpreasfinţitul Teodosie, împreună cu un sobor de preoţi, la mânăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghiţeni, Dorna-Arini, judeţul Suceava. Ceremonia religioasă a avut loc în interiorul bisericii şi a durat aproape 3 ore.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite