Poştaşii suceveni se întrec la viteza de dus scrisori

Peste 100 de poştaşi din judeţ au dorit să arate cât de rapizi sunt când aduc scrisorile la destinaţie.  Chiar dacă în judeţ sunt sute de astfel de mesageri, doar o parte dintre ei s-au simţit pregătiţi să participe la concursul „Marşul Factorilor Poştali“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Competiţia a început la ora 10.00, iar la linia de start s-au aflat 70 de bărbaţi şi 50 de femei. Dacă pentru poştăriţe traseul a fost de 3.000 de metri, pentru bărbaţi acesta s-a dublat la 7.000 de metri.


„La un astfel de concurs trebuie să mărşăluieşti, nu să alergi, cu geanta cu scrisori în umăr şi să treci pe la diferite destinaţii, iar la final se alege cel mai iute poştaş care a înregistrat cel mai scurt timp“, explică Gheorghe Timon, poştaş. Dacă pe teren unii merg pe biciclete sau moto0scutere, majoritatea mărşăluiesc la pas prin oraşe sau sate. „La noi în Moara avem şaretă cu un cal, nu merge factorul pe jos. Alţii au căruţă, nu prea am văzut poştaş cu maşină. La ţară fiecare se descurcă cum poate“, a spus Ionel Cozma, localnic.


Zece medalii la Balcaniadă


Câştigătorii primelor trei locuri, atât la feminin, cât şi la masculin, vor participa la etapa regională a competiţiei, care va avea loc pe 28 mai, la Iaşi. Etapa regională va fi urmată de competiţia naţională şi apoi de balcaniadă. În anii trecuţi, România a obţinut zece medalii de aur, argint şi bronz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările