Nu e banc! Poliţiştii au interzis autobuzul electric aflat în probe la TPL Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie ilară la Suceava. Autobuzul electric aflat în probe pentru câteva zile la societatea de transport public local a fost interzis de poliţişti pe motiv că nu este înmatriculat în România.

Un autobuz propulsat de un motor electric se află în probe de o săptămână la societatea de transport public local din municipiul Suceava. Autobuzul a fost utilizat pe traseele TPL Suceava pentru a se vedea dacă o astfel de soluţie se poate dovedi viabilă pentru transportul local din oraş.

Joi dimineaţă, autobuzul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe strada Traian Vuia, în zona sensului giratoriu.

În timpul controlului, poliţiştii au constatat că autovehiculul nu deţine licenţă de transport şi nici copie conformă, motiv pentru care nu poate efectua servicii de transport public local în municipiul Suceava.

Poliţie Rutieră a permis circulaţia autobuzului doar în cursul zilei de joi, până la epuizarea acumulatorilor. Începând de vineri, autobuzul va rămâne în garaj până când reprezentanţii firmei furnizoare îl vor lua înapoi.

Directorul societăţii de transport public local s-a arătat deranjat de atitudinea poliţiştilor.

"Sunt 70 de maxi-taxi care circulă ilegal în Suceava, dar singura maşină pe care o văd este autobuzul electric. L-am adus în probe, suntem mulţumiţi de el şi pentru noi ar fi mană cerească dacă am reuşi să cumpărăm câteva astfel de autobuze electrice", a precizat Darie Romaniuc, directorul TPL Suceava.

Alte ştiri din Suceava:

Contrabandişti de ţigări urmăriţi cu focuri de armă, la Izvoarele Sucevei

VIDEO Trei persoane rănite într-un accident pe strada Traian Vuia din Suceava, după ce o maşină a derapat pe polei

Pictorul George baron Löwendal, comemorat la Biblioteca Bucovinei

Elevii suceveni, provocaţi să lupte în „Bătălia Cărţilor” la Biblioteca Bucovinei

"Legendele Cristalelor - Cuarţul" la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava

VIDEO „Botez” cu pumni şi picioare aplicat unui hocheist de 9 ani, de la CSM Suceava. Antrenorul: „Aşa e obiceiul”

Ghiţă "Ursul Carpatin" Ignat, trimis în judecată. Luptătorul de MMA, acuzat că a furat 165.000 de dolari de pe cardurile unor australieni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite