Poliţist de frontieră judecat în dosarul „Şpagă în Vama Siret”, anchetat pentru că nu-şi poate justifica averea

Poliţist de frontieră judecat în dosarul „Şpagă în Vama Siret”, anchetat pentru că nu-şi poate justifica averea

Toader Ilieşi face parte din lotul celor 66 de poliţişti de frontiră şi vameşi trimişi în judecată în dosarul "Şpagă în Vama Siret"

O anchetă ANI a constata că agetul şef Toader Ilieşi de la Poliţia de Frontieră Suceava nu poate justifica o diferenţă de 155.000 de lei între bunurile dobândite şi veniturile realizate. În paralel, Toader Ilieşi este judecat în dosarul „Şpagă în Vama Siret”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 155.216,61 de lei, aproximativ 42.800 de euro, între averea dobândită şi veniturile realizate de Toader Ilieşi, agent şef în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret.

În perioada 2004 – decembrie 2010, Toader Ilieşi a realizat venituri salariale în cuantum de 358.882 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 514.098,61 de lei, de aici rezultând diferenţa nejustificată dintre venituri şi avere.

Toader Ilieşi a ocupat funcţia de agent şef în perioada 2 februarie 2004 - 4 februarie 2011.

În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de agentul şef Toader Ilieşi în perioada exercitării funcţiei publice.

„Poliţistul de frontieră a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ANI.

Toader Ilieşi a fost trimis în judecată, în 2011, de procurorii DNA, într-un dosar care vizează alţi 65 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Vama Siret. Inculpaţii sunt acuzaţi că în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011 au pretins, primit sau acceptat suma de 3,64 milioane de lei şi alte bunuri pentru a permite introducerea ilegală a unor bunuri, în special ţigări, în România.

Alte ştiri din Suceava:

Micul trafic de frontieră, interzis de sâmbătă prin Vama Siret

Fiscul, la un pas de a bloca conturile SC Servicii Comunale SA Rădăuţi. Societatea vrea credit garantat de Consiliul Local

VIDEO Anchetă la CSM Suceava, dispusă de ministrul Bănicioiu, după ce un hocheist de 9 ani a fost bătut de colegi

Nu e banc! Poliţiştii au interzis autobuzul electric aflat în probe la TPL Suceava

Comuna-muzeu Ciocăneşti a fost desemnată Satul Cultural al României în 2014

Contrabandişti de ţigări urmăriţi cu focuri de armă, la Izvoarele Sucevei

VIDEO Trei persoane rănite într-un accident pe strada Traian Vuia din Suceava, după ce o maşină a derapat pe polei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările