Pod nou peste râul Suceava, construit în timp record. Cum arată şi cât costă construcţia

Pod nou peste râul Suceava, construit în timp record. Cum arată şi cât
costă construcţia

Podul „Unirii” din Suceava. FOTO: newsbucovina.ro

Traficul rutier din oraşul Suceava s-a transformat într-un coşmar din cauza aglomeraţiei. La orele de vârf, şoferii circulă bară la bară. Problema este cu atât mai gravă cu cât cartierul Burdujeni, unde locuiesc 40% dintre suceveni, este legat de restul urbei de un singur pod care trece prin zona comercială. Cel de-al doilea pod va fi gata anul viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Podul „Unirii” din Suceava a început să prindă contur. Construcţia a fost ridicată în patru luni şi douăzeci de zile şi face parte din varianta de ocolire a zonei comerciale, cu ieşire pe DN 19, artera care este puntea de legătură între judeţele Suceava şi Botoşani.

Proiectul a început pe 19 decembrie 2018 şi va trebui să fie gata în ultima lună a anului viitor. Constructorul şi-a luat însă angajamentul că va termina investiţia mai devreme. Cel mai probabil, podul va fi gata în preajma campaniei electorale pentru alegerile locale.

Podul nou va avea o lăţime totală de 11 metri, cu benzi de patru metri pe sens şi două trotuare de 1,5 metri. Primarul Sucevei, Ion Lungu, susţine că investiţia costă doar un milion de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: