VIDEO Pod distrus de ape în doar câteva secunde: „Lucrurile făcute de mântuială trebuiesc distruse”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pod luat de ape. FOTO Captură video
Pod luat de ape. FOTO Captură video

Inundaţiile de ieri din judeţul Suceava au făcut pagube însemnate în zona Frasin – Moldoviţa. Un pod a fost pur şi simplu luat de ape şi distrus, la Frasin.

Judeţul Suceava se află sub cod galben de ploi până în cursul zilei de 26 iulie 2018. Ploile căzute până acum au produs pagube însemnate în zona Frasin – Moldoviţa. Un pod de peste râul Moldova a fost luat de ape la Frasin. Momentul a fost surprins de localnici şi făcut public pe reţele de socializare. Reacţiile nu au întârziat nici ele să apară.

„Lasă să îl ia apa! Lucrurile făcute de mântuială trebuiesc distruse! Poate vor face un pod stabil şi sigur, nu doar improvizaţii”, a arătat Andrei Cazacu.

„Atunci când se proiectează un pod, se ia în calcul şi riscul ca fenomene extreme sa fie prezente la un număr de ani. Costurile sunt în directă legătură cu acceptarea portabilităţii ca acesta să reziste un număr mai mare de ani sau mai mic, bineînţeles din punct de vedere statistic. De multe ori s-a făcut rabat la calitatea construcţiilor, şi nu numai”, a menţionat şi Radu Anchidin.

Zilele trecute, un alt pod din judeţul Suceava a fost distrus de ape. Joi, 19 iulie 2018, autorităţile au reuşit să dea drumul spre a fi circulat un pod provizoriu la Milişăuţi, pentru ca oamenii ce doresc să ajungă de la Suceava până la Rădăuţi şi invers să nu mai ocolească zeci de kilometri. „Minunea” a ţinut doar cinci zile deoarece luni dimineaţă, 23 iulie 2018, podul s-a surpat, iar circulaţia rutieră a fost blocată.

Podul provizoriu de la Milişăuţi a fost terminat joi, 19 iulie 2018. Autorităţile locale au realizat lucrarea în parteneriat cu operatorii privaţi, suma alocată fiind de circa 50 mii de lei. Pentru realizarea podului provizoriu au fost folosite peste 20 de tuburi de beton, unele puse peste altele în două şiruri şi peste care s-a aşternut un  strat de balast. Lucrarea este una „de avarie”, destinată cel mult maşinilor de maxim 3,5 tone.

În ceea ce priveşte podul vechi de pe drumul naţional DN 2H, refacerea acestuia încă este sub semnul întrebării, DRDP Iaşi nefinalizând documentaţia de atribuire, încă.

Alte ştiri pe această temă:

FOTO Un pod s-a surpat la cinci zile de la inaugurare: „E record, a ţinut prea mult!”

VIDEO Podul de tuburi care leagă Buzăul de Vadu Paşii, reparat în timp record

Prăpăd pe Valea Agrijului. Zeci de gospodării au fost inundate

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite