Piromanul Polonic, la un pas să rămână pe drumuri, după ce i-a luat foc apartamentul

Piromanul Polonic, la un pas să rămână pe drumuri, după ce i-a luat foc apartamentul

Piromanul Petrică Mândrilă. FOTO www.monitorulsv.ro

Piromanul Petrică Mândrilă, poreclit „Polonic” (35 de ani), din oraşul sucevean Broşteni, a fost aproape de a rămâne pe drumuri, după ce apartamentul său a fost cuprins de flăcări. Acesta are două condamnări la activ pentru incendierea unei vile şi a unei pensiuni din Suceava, precum şi a unui bloc de locuinţe din Broşteni.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sfârşitul săptămânii trecute, pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările ce au izbucnit într-un apartament din oraşul Broşteni, judeţul Suceava. Intervenţia a avut loc la data de 11 februarie 2018, pe la ora 15.00. Pompierii au reuşit să stingă rapid focul, înainte ca acesta să se extindă la tot imobilul. Salvatorii au stabilit că incendiul a pornit de la o sticlă de benzină lăsată, fără intenţie, de proprietar lângă soba de teracotă din dormitor.

Coincidenţă sau nu, persoana care locuieşte în apartamentul respectiv este piromanul Petrică Mândrilă (35 de ani), localnic, care are la activ o condamnare de şapte ani de închisoare pentru că a incendiat o vilă şi o pensiune din apropierea municipiului Suceava şi alta de cinci ani şi patru luni pentru incendierea unui bloc din Broşteni.

La sfârşitul lunii iulie a anului 2008, Petrică Mândrilă a dat foc în mai puţin de 24 de ore pensiunii „La Dolce Vita” din municipiul Suceava şi unei vile din comuna Şcheia ce îi aparţinea omului de afaceri Gheorghe Berbece. Pentru incendierea celor două imobile, Petrică Mîndrilă a primit, în 2010, şapte ani de închisoare cu executare, din care a executat doar o parte. După liberare, în luna noiembrie 2014, acesta s-a ales cu o nouă pedeapsă de cinci ani şi patru luni de detenţie, tot cu executare, pentru că a dat foc la un bloc de locuinţe din oraşul Broşteni.

„Polonic” a dat foc la o pensiune şi la vilă din Suceava din ordinul unui afacerist local

Petrică Mândrilă a devenit cunoscut opiniei publice din Suceava în vara anului 2008. În noaptea de 27 spre 28 iulie 2008, din ordinul patronului pensiunii „Casa de Piatră” din Suceava, Ioan Popovici, Mândrilă a intrat în curtea familiei Berbece, care era proprietară a pensiunii „Dolce Vita”, aflată în directă concurenţă cu stabilimentul lui Popovici.

Piromanul din Broşteni a dat foc la mai multe obiecte din interiorul casei familiei Berbece, nu înainte de a fura din locuinţă un ceas şi două telefoane mobile. Cum incendiul nu a produs pagube foarte mari, Ioan Popovici l-a pus pe Mândrilă să incendieze pensiunea Dolce Vita. Astfel, în noaptea de 28 spre 29 iulie 2008, individul a pătruns prin efracţie la etajul clădirii, unde a împrăştiat substanţe inflamabile, cărora le-a dat foc. Pensiunea a ars în întregime, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 700.000 de euro.

Deşi i s-a promit un apartament în Broşteni, precum şi o sumă consistentă de bani, „Polonic” a încasat de la Ioan Popovici 3.000 de euro şi circa 8.500 de lei. Mândrilă a fost prins de către poliţişti, fiind ulterior condamnat la şapte ani de închisoare pentru distrugere calificată şi furt.

Bloc din Broşteni plin cu oameni incendiat de „Polonic”

În noaptea de 22 spre 23 martie 2014, pe la ora 01.30, Petrică Mândrilă a dat foc unui cauciuc pe care l-a aruncat lângă un bloc din oraşul Broşteni. Flăcările au cuprins rapid izolaţia exterioară a imobilului, extinzându-se rapid la toată clădirea. Aproape 50 de persoane se aflau în interiorul blocului în momentul izbucnirii incendiului.

Pompierii au stins focul în jurul orei 05.30, stabilind că focul a fost pus intenţionat. Au ars circa 300 de metri pătraţi din acoperişul blocului, izolaţia exterioară a imobilului, mai multe garaje şi o magazie, prejudiciul fiind estimat la 250.000 de lei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Pentru incendierea blocului din Broşteni, „Polonic” a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare.

Petrică Mândrilă face parte dintr-o familie în care problemele s-au transmis din tată în fiul. Fratele său a fost condamnat în urmă cu doi ani de zile la 25 de ani de închisoare după ce a înjunghiat patru femei în Timişoara, una dintre ele pierzându-şi viaţa. Acesta a mai petrecut zece ani şi şase luni după gratii pentru o tentativă de omor şi o tentativă de viol. Tatăl fraţilor Mândrilă, care este mort de ceva ani, a făcut şi el puşcărie în tinereţe, tot pentru omor.

Petrică Mândrilă era în libertate din luna octombrie a anului 2017, fiind beneficiar al Legii privind recursul compensatoriu.

Alte ştiri pe această temă:

Un bărbat a murit după ce şi-a dat foc în propria casă pentru că nevasta a refuzat să-i mai dea de băut. Locuinţa piromanului s-a făcut scrum

Un piroman care a incendiat opt case într-o lună a băgat în sperieţi o comună întreagă. „Aşteptăm să auzim iar sirena. E un mod de operare bolnav“

Un piroman extrem de periculos a fost identificat şi reţinut de poliţişti. El a incendiat subsolul şi podul unui bloc

citeste totul despre: