Percheziţii DNA în depoul CFR Suceava. Procurorii au audiat angajaţi şi au ridicat documente într-un dosar de corupţie

Percheziţii DNA în depoul CFR Suceava. Procurorii au audiat angajaţi şi au ridicat documente într-un dosar de corupţie

Procurorii DNA au percheziţionat birourile depoului CFR Călători din Suceava. FOTO: Dinu ZARĂ

Dosarul de corupţie în care este cercetat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, are ramificaţii şi la Suceava. Procurori DNA şi mascaţi ai jandarmeriei au descins, miercuri dimineaţă, în Depoul CFR din Iţcani. Percheziţiile au vizat un contract de achiziţii încheiat cu o firmă controlată de un apropiat al şefului CJ Timiş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii depoului CFR Călători din cartierul Iţcani au fost aşteptaţi la serviciu, miercuri dimineaţă, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Ajutaţi de mascaţi ai Jandarmeriei, procurorii DNA au percheziţionat biroul şefului depoului de locomotive Suceava Nord, Daniel Saicu, şi biroul de achiziţii publice a companiei.

Procurorii suspectează că depoul Suceava Nord ar fi încheiat în mod fraudulos un contract de furnizare de produse cu firma Ecomet West SRL, societate controlată de un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin. Contractul cu o valoare de 25.000 de lei a fost încheiat în vara anului 2014.

Surse judiciare citate de presa centrală au precizat că şeful depoului ar fi fost determinat să atribuie contractele ilegal de către Teodor Alexandru Gavriş, director în cadrul CFR Călători. Acesta este suspectat şi de faptul că a făcut demersuri pentru alocarea fondurilor necesare achitării contractelor, deşi cunoştea faptul că preţurile erau supraevaluate.

Cercetările procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014.

Percheziţii similare au avut loc şi la depourile CFR Călători din Bucureşti, Arad, Timişoara, Braşov, Sibiu, Galaţi, Iaşi, Cluj, şi Ploieşti. Mai mulţi suspecţi urmau să fie conduşi pentru audieri la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Alte ştiri din Suceava:

Spectaculosul drum turistic Transrarău, închis pe perioada iernii

Un sfert dintre drumurile judeţene din Suceava n-au văzut niciodată asfaltul

UPDATE Primarul comunei Udeşti, judeţul Suceava, a fost reţinut pentru şantaj, într-un dosar instrumentat de DNA privind fraudarea fondurilor UE

VIDEO Autorităţile, surprinse de iarnă. Diasil a picat examenul deszăpezirii

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: