Pensiune închisă după ce zece persoane, aflate în tabără, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Pensiune închisă după ce
zece persoane, aflate în tabără, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Pensiunea „Casa Elena” din Voroneţ. FOTO www.cazari.ro

Din cauza mizeriei din bucătărie, o pensiune din Voroneţ a fost amendată şi închisă de Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Pensiunea a fost controlată după ce mai mulţi turişti care au mâncat acolo au făcut toxiinfecţie alimentară şi au ajuns la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pensiunea „Casa Elena” din Voroneţ a fost închisă de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, după ce inspectorii DSP au găsit mizerie în bucătăria stabilimentului. Controlul celor de la DSP a avut loc după ce mai mulţi turişti au mâncat acolo, ajungând la spital cu toxiinfecţie alimentară.

De asemenea, inspectorii DSP Suceava au amendat pensiunea din Voroneţ cu suma de 4.800 de lei pentru că bucătăria era murdară. Unitatea va rămâne închisă până când se va face curăţenia, dezinfecţia şi dezinsecţia tuturor spaţiilor.

Mai mulţi copii din Craiova au ajuns la spital la începutul săptămânii trecute, cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Mai exact, şapte elevi şi trei cadre didactice aflaţi în tabără în Bucovina au avut nevoie de îngrijiri medicale, aceştia acuzând că au început să se simtă rău după ce au mâncat la această locaţie.

Elevii, veniţi în tabără, făceau parte dintr-un grup de 47 de copii, însoţiţi de şase cadre didactice şi au fost cazaţi la Pensiunea Roua Voroneţului, dar au mâncat la Complexul Turistic „Casa Elena”. Atât elevii, cât şi profesorii au povestit că au început să aibă dureri de burtă, de cap, stări de greaţă şi ameţeală, văzându-se nevoiţi în final să solicite ajutor specializat. Un profesor a fost cel care a sunat la 112 şi a povestit că mai mulţi elevi au simptome de toxiinfecţie alimentară.

Atât elevii, cât şi cadrele didactice au fost preluaţi de mai multe echipaje ale Ambulanţei şi transportaţi la Spitalul din Gura Humorului, unde au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară. Unul dintre copii a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava pentru investigaţii de specialitate.

Alte ştiri pe această temă:

Amendă şi sistarea activităţii în blocul alimentar, la pensiunea din Alba unde zeci de oameni s-au intoxicat la o nuntă

Toxiinfecţie alimentară la o mănăstire din Prahova: zeci de persoane cu stări de vomă şi scaune diareice. Fetiţă internată de urgenţă

Opt feteşteni au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat brânză din piaţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările