Pastorul care şi-a agresat sexual fiicele poza în cetăţeanul şi tatăl perfect: „Părea pâinea lui Dumnezeu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pastorul Constantin Pandelea FOTO: Arhiva Adevărul
Pastorul Constantin Pandelea FOTO: Arhiva Adevărul

Pastorul Constantin Pandelea, din comuna Dolheşti a judeţului Suceava, care a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru că şi-a agresat sexual şi bătut copiii, poza în cetăţeanul şi tatăl perfect. A reuşit astfel să păcălească toată comuna.

Pastorul Constantin Pandelea, condamnat de Judecătoria Fălticeni la 21 de ani de închisoare, pentru că şi-a bătut şi agresat sexual fiicele, a reuşit să determine toată suflarea comunei Dolheşti să creadă că este un om de calitate, un tată perfect pentru cei cinci copii ai săi (patru fete şi un băiat).

Contactat telefonic, primarul comunei Dolheşti, Cristinel Bărculescu, ne-a explicat cum au reuşit să afle autorităţile că pastorul îşi maltratează şi exploatează copiii. 

„La un moment dat s-a spart buba. S-a auzit în sat că s-a dat la copchila lui şi că-şi bate şi terorizează copchii. Am aflat şi noi, la primărie, şi atunci am anunţat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, care a făcut o anchetă”, a spus alesul local.

Primarul a explicat că pastorul părea un om de calitate. „El, în lume, părea organizat, cuminte, ajuta semenii. Aducea ajutoare, îmbrăcăminte, încălţăminte second hand. Anunţa pe la târguri. Încerca să-şi facă adepţi pentru biserică. Ajuta oameni necăjiţi. Era pâinea lui Dumnezeu. Familia cumpăra fructe şi legume din en-gross şi le vindeau prin sat. Copiii erau foarte buni la învăţătură, îmbrăcaţi frumos. Pentru noi a fost o surpriză. El vorbea foarte frumos despre Dumnezeu”, a mai spus primarul.

Întrebat ce părere are despre faptul că pastorul ar putea să iasă de după gratii peste două decenii Bărculescu a declarat: „Poate s-o linişti toţi care au gânduri. Sper să rămână aşa. Vă spun, familie era cuminte, părea perfectă. După ce s-a spart buba, au început să vorbească toţi”.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a spus că instituţia a acţionat imediat după ce a aflat detalii despe caz. Mama şi copiii au fost extraşi din familie şi cazaţi într-un Centru de protecţie, până când tatăl minorilor a ajuns în arest preventiv. Asta s-a întâmplat în vara anului trecut. Femeia şi copiii se află acum în casa din Dolheşti, dar sunt în continuare consiliaţi psihologic de către psihologii instituţiei de ocrotire.

Pastorul, în arest preventiv de un an

Constantin Pandelea este arestat preventiv de mai bine de un un. Pe 20 septembrie a.c, Judecătoria Fălticeni l-a condamnat la 21 de ani de închisoare. Decizia nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că şi-a violat o fiică, pe alte trei le-a agresat sexual. În plus, toţi cei cinci copiii au familiei erau bătuţi constant şi înfometaţi.

Mărturiile victimelor sunt şocante. „Fratele meu a fost pus să doarmă la porci şi pe mine m-a ameninţat că mă trimite acolo. M-a afectat, întrucât noi nu meritam acele pedepse. Mi-e frică de el şi mă gândesc tot timpul că m-ar putea lovi”,  a declarat una dintre fete potrivit stiripesuse.ro.

„Bătăile au fost dintotdeauna. De când eram mică ştiu că mă bătea. Din acest motiv îmi este foarte frică de tata şi din această cauză eu nu m-am putut opune la agresiunile sale. Anterior, (datei de 05.07.2020) pe mine şi pe (...) ne-a bătut cu o lopată, în timp ce eram la grădină la căpşuni”, a spus o altă fiică a bărbatului.

Copiii au decis să ceară ajutorul autorităţilor, după ce, pe 5 iulie 2020, bărbatul ar fi lovit-o cu pumnii pe una dintre fete. Ea s-a plâns că o doare capul de la lovituri, iar tatăl acesteia i-ar fi turnat apă rece pe cap şi ar fi pus-o să alerge desculţă în grădină, în timp ce el o uda cu furtunul. Chinul a continuat pentru copilă pentru că tatăl ei n-a lăsat-o să se schimbe de hainele ude, în intervalul orar 19:00 - 22:00.

Anchetatorii susţin că tatăl şi-a abuzat sexual fetele minore o perioadă mai lungă de timp. 

„În perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie - uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică. Deasemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice”, se arată în comunicatul transmis de procurori, în 2020.

Vă mai recomandăm:

Dorel se întoarce: cu o lovitură de târnăcop a lăsat fără apă un spital, o fabrică de bere şi mai multe cartiere din două municipii VIDEO

Autobuz gol ajuns în şanţ. Şoferul făcea o reparaţie când autovehiculul a luat-o singur la vale

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite