Cum face afaceri fiul unui secretar de primărie: a câştigat o licitaţie pentru amenajarea unei cafenele, apoi a făcut contestaţie. Are în zonă şi o altă afacere

Cum face afaceri fiul unui secretar de primărie: a câştigat o licitaţie pentru amenajarea unei cafenele, apoi a făcut contestaţie. Are în zonă şi o altă afacere

Andrei Ciutac, fiul secretarului de la Primăria municipiului Suceava, a câştigat licitaţia pentru cafeneaua de la zona de agrement Tătăraşi, însă tot el a fost cel care a contestat licitaţia. În tot acest timp, fiul secretarului şi-a amenajat o rulotă în apropiere de cafenea, de unde vinde sucuri şi cafele, plătind Primăriei suma de 1.860 de lei pentru trei luni, în loc de 3.700 de euro, cât trebuia să achite chirie lunară pentru cafenea.

Cum este tratată ecologic „cicatricea“ din Parcul Naţional Călimani: „Cariera de sulf şi depozitele de steril încă sunt o ameninţare“

Cum este tratată ecologic „cicatricea“ din Parcul
Naţional Călimani: „Cariera de sulf şi depozitele de steril încă sunt o
ameninţare“

Parcul Naţional Călimani este o arie protejată, situată în partea central – nordică a României, ce se întinde pe teritoriul administrativ al judeţelor Suceava, Mureş, Harghita şi Bistriţa – Năsăud. Din nefericire, exploataţia de sulf care a funcţionat între 1969 şi 1997 a afectat sute de hectare de vegetaţie pe care autorităţile se chinuie să le ecologizeze.

Contestatarii festivalului Bucovina Rock Castle, daţi în judecată de muzicienii pe care i-au numit satanişti. Daunele, direcţionate către victimele de la Colectiv

Contestatarii
festivalului Bucovina Rock Castle, daţi în judecată de muzicienii pe care i-au numit satanişti. Daunele, direcţionate către victimele de la Colectiv

Cei 115 muzicieni români care iau parte la festivalul Bucovina Rock Castle au anunţat că îi vor da în judecată pe cei care au cerut anularea evenimentului pe motiv că trupele invitate practică ritualuri satanice şi că oamenii care urcă pe scenă sunt satanişti sau atei. Muzicienii cer daune morale de 1.000 de lei pentru fiecare, banii urmând a fi direcţionaţi victimelor de la Colectiv. Plângerea urmează să fie depusă la Judecătoria Suceava.

Cea mai gravă înfrângere suferită de romani: „45.000 de soldaţi se spune că au fost ucişi în bătălia de la Cannae“

Cea mai gravă
înfrângere suferită de romani: „45.000 de soldaţi se spune că au fost ucişi în
bătălia de la Cannae“

Bătălia de la Cannae a avut loc la data de 2 august 216 î.Hr. în sud-estul Italiei. Aceasta a fost una dintre cele mai importante lupte avute loc în timpul celui de-al doilea război punic. Armata cartagineană condusă de Hannibal a învins mai mult mai numeroasa armată romană condusă de Lucius Aemilius Paullus şi Gaius Terentius Varro. Istoricii susţin că între 45.000 şi 90.000 de soldaţi au murit în această bătălie.

Misterul modului în care va fi finalizată şoseaua de centură a Sucevei, abandonată de ani de zile

Misterul modului în care va fi finalizată şoseaua
de centură a Sucevei, abandonată de ani de zile

Ministrul transporturilor, Lucian Şova, a precizat că lucrările de la şoseaua de centură a municipiului Suceava vor fi realizate de o antepriză de construcţii a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Totuşi, CNAIR a organizat o licitaţie ce vizează finalizarea rutei ocolitoare a Sucevei, câştigată de o firmă suceveană. În cazul în care nu vor exista contestaţii, şantierul ar putea fi redeschis.

Două poduri provizorii, deschise în locul în care un pod a fost luat de ape, iar altul s-a fisurat

Două poduri
provizorii, deschise în locul în care un pod a fost luat de ape, iar
altul s-a fisurat

Ploile din ultimile luni au produs pagube însemnate la un pod de peste râul Suceava, pe DN 2H, din oraşul Milişăuţi, pod ce făcea legătura între Suceava şi Rădăuţi. Circulaţia rutieră a fost blocată, autorităţile amenajând un pod provizoriu. Acest pod provizoriu a fost luat de ape, şoferii fiind nevoiţi să ocolească zeci de kilometri timp de aproape o lună de zile. Două noi poduri provizorii au fost deschise traficului rutier.

„Semnează pentru unirea cu Basarabia“ reprezintă o campanie stradală de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei şi care are drept principal scop transformarea României într-un stat unionist. Dar care este miza reală a acestei campanii, ce ascunde ea, de fapt, având în vedere că deja Parlamentul a votat o Rezoluţie de Unire a celor două state româneşti.

acum 2 luni · comentarii (16)

În ţara mea, elevii obţin dintre cele mai proaste rezultate din lume la testele Pisa, cele de măsurare a pregătirii lor şcolare, iar prea mulţi absolvenţi de liceu sau facultate nu ştiu să facă nimic. Oare sunt în lume destule căpşuni pe care să le culeagă românii în viitor? M-aş duce la un referendum prin care în Constituţie să se înscrie cât alocăm din PIB educaţiei şi învăţământului, încât niciun partid să nu-şi permită să nu o respecte.

acum 2 luni · comentarii (29)

În cursul săptămânii pe cale să se încheie, o seamă de demnitari cu rang înalt în arhitectura puterii actuale, dar şi unul dintre şefii Jandarmeriei, instituţie complet decredibilizată după ce, în seara zilei de 10 august s-a dovedit a fi  braţul înarmat al PSD, aşa cum era odinioară Securitatea în serviciul PCR, au făcut declaraţii extrem de îngrijorătoare pentru viitorul drepturilor fundamentale ale omului în România.

acum 2 luni · comentarii (13)

Discuţii peste discuţii în spaţiul public pro şi contra referendumului. Fiecare are opţiunea sa, şi este puţin probabil să şi-o schimbe doar din ce citeşte în presă  sau pe facebook. Cum este un eveniment important al momentului, care agită spiritele, merită să ne aplecăm asupra lui şi să  explicăm, pentru cititorii care ne urmăresc, motivele şi raţionamentele pentru care avem o opţiune sau alta.

acum 2 luni · comentarii (78)

Una dintre cauzele analfabetismului nostru funcţional, care se apropie periculos de jumătate din totalul elevilor, este inadecvata predare a limbii române, încurajată de un grup de profesori care fac subiectele de examen şi, în acelaşi timp, vând comentarii literare, pe care apoi elevii trebuie să le înveţe pe de rost. De ce nu acţionează nimeni contra lor?

acum 2 luni · comentarii (39)

Deocamdată, actorul principal este Rusia. Necunoscuta principală este Putin. Speranţa este că presiunea a atins asemenea cote înalte încât, chiar dacă Federaţia Rusă continuă în forţă escalada militară în Siria, nu se poate ca, în paralel, conform unei străvechi logici militare a oricărei puteri imperiale, să nu lanseze oferte, planuri de pace şi iniţiative regionale de negocieri.

acum 2 luni · comentarii (22)

„Un om la locul lui“ a debutat azi la festivalul de la San Sebastian în prezenta regizorului Hadrian Marcu şi a actorului în rolul principal Bogdan Dumitrache, acesta din urmă premiat la San Sebastian anul trecut pentru cea mai bună interpretare masculină. Filmul a intrat în competiţia Tineri Regizori, ceea ce nu e rău, pentru că această secţiune are faimă bună la San Sebastian, poate chiar mai bună decât selecţia oficială.

acum 2 luni · comentarii (0)

Nimeni, cred că nici măcar cei mai bine de 40 de rectori care, la începutul lunii ianuarie, din oportunism, laşitate sau prostie, şi-au pus nedemna semnătură pe pronunciamentul ce-i susţinea candidatura la postul de ministru al Educaţiei, nu are nici cel mai mic motiv ca să regrete demisia forţată a d-lui prof.univ.dr. ing. Valentin Popa dintr-o poziţie în vederea ocupării căreia nu-l îndreptăţea nimic.

acum 2 luni · comentarii (10)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 10 luni · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 4 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 4 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 5 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 5 ani · comentarii (142)
Postari Recente