Verdictul psihiatric în cazul inginerei  care şi-ar fi ucis trei copii. Deşi probele sunt clare, femeia a fost trimisă acasă

Verdictul
psihiatric în cazul inginerei  care şi-ar fi ucis
trei copii. Deşi probele sunt clare, femeia a fost
trimisă acasă

Specialiştii Secţiei de Psihiatrie a Spialului Judeţean Suceava au finalizat expertiza psihiatrică în cazul inginerei din Poiana Negri, care a fost acuzată că şi-a ucis trei nou-născuţi. Cea mai recentă faptă ar fi fost comisă în luna august 2019. După ce a născut un băieţel sănătos, Ana Pardău l-ar fi băgat într-un sac menajer, iar copilul a murit sufocat.

Poliţist înjunghiat în centrul oraşului Suceava, în timp ce-şi ţinea propriul copil în braţe. Omul legii se afla în concediu

Poliţist
înjunghiat în centrul oraşului Suceava, în timp ce-şi ţinea propriul copil în
braţe. Omul legii se afla în concediu

Un poliţist a fost înjunghiat duminică, 8 septembrie, în jurul orei 20.30, chiar în centrul oraşului Suceava. Bărbatul se afla în timpul liber când un tânăr s-a apropiat de el şi i-a înfipt cuţitul în braţ, după care a fugit. În timp ce era atacat, poliţistul îşi ţinea copilul în braţe. Scena a fost surprinsă de o cameră de supraveghere, de la intersecţia străzii Mitropoliei cu bulevardul Ana Ipătescu.

VIDEO Prima zi de şcoală la marginea civilizaţiei: sărăcie, profesori lipsiţi total de entuziasm şi elevi fără flori

VIDEO Prima zi de şcoală la marginea civilizaţiei: sărăcie, profesori lipsiţi total de entuziasm şi elevi fără flori

Şcolarii şi preşcolarii din cătunul Ţâmpoceni, judeţul Suceava, s-au întors la ore într-o şcoală care, din exterior, seamănă cu un grajd văruit. Pe copii nu i-au aşteptat nici tablele inteligente, nici calculatoarele de ultimă generaţie şi nici imprimantele. Au primit bomboane de la şefa Inspectoratului Şcolar şi promisiuni de la conducerea Primăriei Păltinoasa că s-au demarat procedurile pentru construcţia unei noi şcoli în sat.

Protest pe un drum judeţean din Bucovina. Localnicii au plantat flori, copăcei şi legume în craterele uriaşe

Protest pe un drum judeţean din Bucovina. Localnicii au
plantat flori, copăcei şi legume în craterele uriaşe

Pentru a doua oară în acest an, localnicii din zona Broşteni, judeţul Suceava, au ieşit să planteze flori şi copăcei pe drumul judeţean 177, Frasin-Puzdra. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că drumul administrat de Consiliul Judeţean Suceava este plin de gropi şi din această cauză îşi strică maşinile. La fel ca în luna aprilie, şi acum autorităţile nu au avut reacţii la protest.

Femeia anchetată pentru că şi-ar fi ucis trei bebeluşi a fost trimisă acasă. Suspecta se va întoarce la ceilalţi trei copii pe care-i are

Femeia
anchetată pentru că şi-ar fi ucis trei bebeluşi a fost trimisă
acasă. Suspecta se va întoarce la ceilalţi trei copii pe care-i are

Inginera Ana Pardău, din Dorna Candrenilor, judeţul Suceava, a fost eliberată şi se află acasă alături de ceilalţi trei copii ai săi. Procurorii nu au nici până la această oră rezultatul expertizei psihiatrice. Femeia este suspectată că şi-a ucis trei bebeluşi. Unul dintre nou-născuţi a fost găsit sufocat într-o pungă din anexa casei.

Şcoala lăsată în ruină cu trei zile înainte de începerea cursurilor: „Curge apa prin tavan, de se face baltă în clasă“

Şcoala lăsată în ruină cu trei zile înainte de începerea cursurilor: „Curge apa prin tavan, de se face baltă în clasă“

Noul an şcolar nu va începe la fel pentru toţi copiii din judeţul Suceava. Dacă elevii de la Şcoala 10 din cartierul Burdujeni al reşedinţei de judeţ vor învăţa în săli noi, frumoase, aerisite, luminoase, cei din satul Siliştea Nouă-Dolhasca vor sta cu frica-n sân că-n orice moment tavanul s-ar putea prăbuşi peste ei. Acoperişul clădirii de la ţară s-a transformat într-o sită.

Femeie păzită de jandarmi, după ce fiul eliberat din închisoare a ameninţat-o cu moartea. E vorba despre fratele bărbatului care a ucis un poliţist în gara din Suceava

Femeie păzită de jandarmi, după ce fiul eliberat din închisoare a ameninţat-o cu moartea. E vorba despre fratele bărbatului care a ucis un poliţist în gara din Suceava

Melania Beşa, mama criminalului Ioan Beşa, cel care l-a ucis pe poliţistul Sorin Vezeteu în Gara de la Burdujeni, Suceava, se simte în pericol. Femeia a fost ameninţată cu moartea de cel de-al doilea fiu al ei. Alexandru Beşa a fost eliberat din închisoare, unde a stat mai bine de doi ani pentru că şi-a bătut mama şi i-a agresat pe poliţiştii care au venit să o salveze.

Cum se pun castraveţii la murat pentru iarnă. Reţeta călugărilor de la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Cum
se pun castraveţii la murat pentru iarnă. Reţeta călugărilor de
la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Gospodinele din toate colţurile ţării au început să dea iama în pieţe în căutarea celor mai potrivite legume pentru prepararea conservelor de iarnă. Castraveţii, gogonelele şi gogoşarii sunt la mare căutare. La fel de importante ca legumele proaspete sunt însă şi reţetele. Una dintre cele mai interesante este cea folosită de călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, pentru a pune castraveţii la murat.

Bunica mea avea o carte de vise veche, de prin 1930, şi o ţinea lângă pat, pe un scaun, acoperită de tot felul de alte caiete, carneţele de cheltuieli şi reviste de Sudoku (da, bunica a avut o perioadă în care a făcut Sudoku de dimineaţa până seara, era chiar experimentată, spunea că-i ţine mintea în priză, dar asta-i altă poveste).

acum 15 zile · comentarii (16)

Schimbul masiv de prizonieri de sâmbătă, 7 septembrie, a însemnat o creştere viguroasă şi importantă de imagine pentru preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenski la începutul regimului - pe care l-a instituit organizând alegeri generale şi câştigându-le detaşat, creând o majoritate lejeră, capabilă să adopte până şi modificări constituţionale şi dominând viaţa politică din Ucraina.

acum 9 zile · comentarii (30)

Războaiele de mâine se vor desfăşura după noi reguli, noi tipuri de angajament, noi legislaţii,  consecinţă logică a erodării continue a vechiului cod de legi care formalizau regulile în general observate pentru comportamentul militarilor în caz de război, atât faţă de forţele armate inamice, cât şi faţă de populaţia civilă.

acum 5 luni · comentarii (37)

Când am citit că un atentator a ucis câteva zeci de oameni în Noua Zeelandă, iar pe încărcătorul uneia dintre armele lui se puteau citi numele lui Şerban Cantacuzino, a lui Iancu de Hunedoara şi a lui Ştefan cel Mare – ştirea mi s-a părut cu totul ireală.

acum 6 luni · comentarii (21)

„Un om la locul lui“ a debutat azi la festivalul de la San Sebastian în prezenta regizorului Hadrian Marcu şi a actorului în rolul principal Bogdan Dumitrache, acesta din urmă premiat la San Sebastian anul trecut pentru cea mai bună interpretare masculină. Filmul a intrat în competiţia Tineri Regizori, ceea ce nu e rău, pentru că această secţiune are faimă bună la San Sebastian, poate chiar mai bună decât selecţia oficială.

acum 12 luni · comentarii (0)

Nimeni, cred că nici măcar cei mai bine de 40 de rectori care, la începutul lunii ianuarie, din oportunism, laşitate sau prostie, şi-au pus nedemna semnătură pe pronunciamentul ce-i susţinea candidatura la postul de ministru al Educaţiei, nu are nici cel mai mic motiv ca să regrete demisia forţată a d-lui prof.univ.dr. ing. Valentin Popa dintr-o poziţie în vederea ocupării căreia nu-l îndreptăţea nimic.

acum 12 luni · comentarii (10)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 2 ani · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 5 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 5 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 6 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 6 ani · comentarii (142)
Postari Recente