Ordinul „Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler le-a adus câte un salariu în plus angajaţilor Spitalului Judeţean Suceava

Ordinul
„Meritul Sanitar“ în grad de Cavaler le-a adus câte un salariu în plus angajaţilor Spitalului Judeţean Suceava

Spitalul Judeţean Suceava. FOTO: www.radiotop.ro

Cei peste 1.300 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Suceava vor fi recompensaţi cu echivalentul unui salariu minim pe economie pentru că unitatea medicală a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler din partea Preşedintelui României, Klaus Iohannis. Decizia îi aparţine managerului Vasile Râmbu, care consideră că toţi salariaţii au pus umărul la dezvoltarea spitalului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Judeţean Suceava a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler în semn de apreciere „pentru importanta activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”. Distincţia a fost acordată de Preşedintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, marţi, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi managerul spitalului, Vasile Râmbu,  au organizat, miercuri, o şedinţă cu medicii-şefi de secţie şi asistentele-şefe pentru a le mulţumi tuturor pentru că au pus umărul la dezvoltarea spitalului. „Tot ce ne-am propus am realizat. Vom fi la fel de activi şi determinaţi şi de acum încolo”, a declarat Vasile Râmbu. Managerul i-a informat pe angajaţi că vor fi recompensaţi pentru efortul lor din ultimii zece ani. Vor primi un premiu în bani, mai excat echivalentul unui salariu minim pe economie.

Spitalul Judeţean Suceava este unul dintre cele mai moderne din România.Construcţia nu este nouă, ba dimpotrivă, unele pavilioane datează din anul 1893.

Unitatea medicală s-a transformat, este de nerecunoscut şi poate să concureze oricând cu spitale noi sau private din ţară sau din străinătate. În ultimii zece ani, în spital s-au investit 50 de milioane de euro. Invesiţiile au fost făcute din banii spitalului, ai Ministerului Sănătăţii, Consiliului Judeţean Suceava şi Primăriei Suceava.

După modernizarea şi dotarea saloanelor, cabinetelor medicale, a sălilor de operaţii şi a Ambulatoriului, spitalul a devenit extrem de atractiv pentru medici, mai ales că managerul Vasile Râmbu a decis să le acorde angajaţilor toate sporurile salariale la valoarea maximă prevăzută în lege. În ultimii 10 ani, unitatea sanitară a angajat 134 de medici, dintre care 10 sunt deja şefi de secţie. „Suntem deschişi la noi amenajări şi depunem în acest sens toate eforturile pentru a convinge că au condiţii comparabile cu cele din străinătate, inclusiv câştigurile salariale – desigur raportate la realităţile societăţii româneşti”, a mai spus managerul.


 


 


  


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: