Oraşul Gura Humorului a fost inclus într-un top al celor mai frumoase 30 de oraşe din Europa

Oraşul
Gura Humorului a fost inclus într-un top al celor mai frumoase 30 de oraşe din
Europa

Oraşul Gura Humorului a fost inclus într-un top al celor mai frumoase oraşe din Europa. FOTO: www.telegraph.co.uk

Gura Humorului apare într-un top realizat de o agenţie de turism din Japonia şi făcut public de cei de la Telegraph, al celor mai frumoase 30 de oraşe mici din Europa. Pe aceeaşi listă a localităţilor recomandate apar localităţi din Europa de Vest, dar şi din ţările învecinate României, precum Sopron din Ungaria, sau Koprivstita – Bulgaria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un top al celor mai frumoase 30 de oraşe mici din Europa care merită vizitate, realizat la solicitarea Japanese Association of Travel Agents (JATA) şi mediatizat în suplimentul Travel al influentei publicaţii Daily Telegraph, au fost incluse localităţi mai puţin cunoscute de către turiştii străini, printre acestea numărându-se şi oraşul Gura Humorului, din judeţul Suceava.

Este un vorba de un clasament în care se regăsesc în special obiective ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Pe aceeaşi listă a localităţilor recomandate apar localităţi din Europa de Vest, precum  Procida şi Civita di Bagnoregio din Italia, Saint-Cirq-Lapopie şi Riquewihr din Franţa, sau Porvoo din Finlanda, dar şi din ţările învecinate României, precum Sopron din Ungaria sau Koprivstita din Bulgaria.

Gura Humorului se bucură de o impresionantă bază turistică, imaginea oraşului fiind schimbată radical prin aplicarea unui program PHARE al Uniunii Europene, în valoare de 8,9 milioane de euro,  intitulat “Pârtie de schi, Orientare Turistică, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport”. Începând cu luna ianuarie 2010, pârtia de schi “Şoimul” este dată în folosinţă, fiind dotată cu instalaţie de nocturnă pe toată lungimea de 1.350 de metri, cu telescaun şi cu o instalaţie de produs zăpadă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările