Oraşul din România unde timp de două săptămâni se poate circula gratis cu autobuze electrice produse în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/Ion Lungu
FOTO: Facebook/Ion Lungu

Călătorii vor putea să circule gratuit, timp de două săptămâni, cu cele 25 de autobuze electrice cumpărate de Primăria Suceava, începând de luni, 21 septembrie. Noile mijloace de transport în comun sunt nepoluante şi extrem de silenţioase, au o autonomie de aproape 300 km.

UPDATE: Primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis clarificări cu privire la modul în care vor circula autobuzele electrice începând de luni, 21 septembrie. Alesul local a spus că sucevenii vor putea participa la probe, dar autobuzele nu vor circula pe trasee prestabilite.

Cele 25 de autobuze au costat 10 milioane de euro şi au fost cumpărate printr-un proiect mai amplu, care include modernizarea tuturor staţiilor de autobuz din oraş. 

Fiecare staţie va fi dotată cu aparat electronic pentru achiziţia biletelor de călătorie şi panouri de afişare a timpului de aşteptare.

Cele 25 de autobuze electrice sunt acum parcate pe platforma autobazei societăţii de transport public local din cartierul Burdujeni-sat. 

 Autonomia unui autobuz electric este de aproape 300 de kilometri, ceea ce înseamnă o zi de muncă, în două schimburi, pentru şoferi.

Încărcarea dureză 7-8 ore la staţiile clasice, însă în oraş vor fi montate şi staţii de încărcare rapidă, care va reduce timpul pentru la doar 15 minute.

„ Este o zi istorică pentru transportul public din oraşul nostru, pentru că vom avea transport electric 100%. Este un proiect unic în ţară, un proiect integrat de transport public local. Pe lângă cele 62 de autobuze electrice, mari şi mici, pe care le vom avea, este inclusă şi această autobază a diviziei electrice, care va fi finalizată în această toamnă, modernizarea celor 54 de staţii de transport din oraş, cu sistem de e-ticketing, afişaj electronic pe care vor vedea când vin autobuzele, unde sunt în trafic, sistem de supraveghere video şi un total 41 de staţii de încărcare standard şi rapide”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Primarul Lungu a mai spus că noile mijloace de transport vor fi scoase pe traseu începând de săptămâna viitoare şi timp de 14 zile se vor afla într-o perioadă de probă, iar călătorii nu vor plăti bilete.

 „În cele două săptămâni de probă, care încep de săptămâna viitoare, nu se pot face activităţi economice, conform caietului de sarcini, încât cetăţenii vor avea posibilitatea să circule două săptămâni gratuit”, a mai spus primarul.

Cele 25 de autobuze au fost produse în China, dar respectă toate standardele Uniunii Europene, susţine reprezentanta firmei furnizoare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Patimile a doi soţi rămaşi cu sechele grave după ce au învins COVID-19: „Suntem şi acum sub tratament”

Un profesor depistat cu COVID-19 face un apel către colegii săi: „Testaţi-vă!”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite