Oraş terorizat de hoţi: una dintre victime este afaceristul care a tipărit 3 milioane de afişe cu mesajul „România vrea autostrăzi“

Oraş terorizat de hoţi: una dintre victime este
afaceristul care a tipărit 3 milioane de afişe cu
mesajul „România vrea autostrăzi“

FOTO: Facebook Ştefan Mandachi

Hoţii care acţionează la pont au spart casele mai multor afacerişti din municipiul Suceava, dar şi din comunele limitrofe. Infractorii nu se lasă intimidaţi nici de camerele de supraveghere video şi nici de paza umană. Ei sparg locuinţele atunci când proprietarii nu sunt acasă.

Şirul infracţiunilor a debutat în vara anului trecut. Hoţii acţionează la pont şi sparg casele atunci când proprietarii nu sunt acasă. Prejudiciile sunt uriaşe. Dintr-o singură locuinţă, situată pe strada Gheorghe Doja, din municipiul Suceava, hoţii au reuşit să fure 120.000 de lei.

Din locuinţa unui alt om de afaceri, care locuieşte în cartierul Burdujeni, hoţii au reuşit să fure 50.000 de euro. În acest caz, locuinţa era supravegheată video, ba chiar avea şi pază umană. Hoţii au reuşit să mai fure un seif, crezând că în interior vor găsi sume importante de bani. Ei bine, lucrurile nu au stat aşa. În seif erau patru arme de vânătoare, pe care poliţiştii nu au reuşit să le găsească nici până acum.

Un alt furt a avut loc pe 20 iulie 2018. Atunci hoţii au pătruns în locuinţa unui afacerist care plecase cu familia în concediu. Infractorii au întrerupt alimentarea cu energie electrică pentru a decontecta camerele video de supraveghere, după care au forţat două geamuri şi au pătruns în interiorul locuinţei, de unde au sustras bijuterii şi alte bunuri în valoare totală de 30.000 de euro. 

O altă spargere s-a produs pe 23 decembrie. Victima nu se afla acasă în momentul comiterii faptelor, ci era plecată la o rudă. În absenţa proprietarului, hoţii au pătruns în locuinţă de unde au sustras 20.000 de lei, bani pe care îi aveau strânşi copiii familiei.

Hoţii s-au odihnit timp de o lună, iar săptămâna trecută au acţionat din nou. De această dată au spart casa afaceristului Ştefan Mandachi, cel care a tipărit trei milioane de afişe cu mesajul „România vrea autostrăzi”. Hoţii au reuşit să fure doar câteva ceasuri şi un lanţ de aur.

La sfârşitul anului trecut, poliţiştii suceveni au arestat un tânăr suspectat că ar face parte din banda de hoţi care terorizează Suceava. Suspectul se află şi acum în arest, însă nici nu şi-a recunoscut faptele.

„În ultimele luni, pe raza municipiului Suceava au avut loc mai multe furturi din locuinţe sau sedii de societăţi comerciale. Prejudiciile fiind însemnate şi constând în sume de bani sau alte bunuri de valoare. Sub coordonarea unităţii de Parchet, poliţiştii au întocmit dosare penale şi au stabilit un cerc de suspecţi. Au stabilit interconexiuni infracţionale în mai multe cauze şi un mod de operarea. Au reuşit reţinerea şi ulterior arestarea unei persoame bănuite că a participat la multe furturi, însă în continuare se lucerează la administrarea materialui probatior şi stabilirea persoanelor implicate în aceste furturi”, ne-a declarat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: