O femeie acuzată că şi-a răpit fetiţa din Suedia a ajuns în arestul Poliţiei. Unde se află acum copilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: glasularadului.ro
FOTO: glasularadului.ro

În luna martie, autorităţile suedeze au emis un mandat european de arestare pe numele Ralucăi Iacobeţ, originară din Sibiu, pentru că şi-ar fi răpit fetiţa de cinci ani şi ar fi adus-o în România. Femeia a fost prinsă de poliţiştii suceveni în momentul în care se afla într-o vizită la Mănăstirea Putna, împreună cu copila. Mama a ajuns în arestul Poliţiei, iar micuţa într-un Centru al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

UPDATE: Curtea de Apel Suceava a transmis un comunicat de presă cu privire la cazul femeii care este acuzată că şi-a răpit propriul copil. “La data de 8 aprilie 2019, prin Sentinţa nr.39, Curtea a respins cererea formulată de autorităţile judiciare din Suedia cu privire la executarea mandatului european de arestare şi a constatat incidenţa motivului opţional de refuz al executării mandatului european de arestare prevăzut de articolul 98 al 2, litera E, din Legea nr. 302/2004 republicată, faţă de împrejurarea că fapta săvârşită de persoana solicitată, de reţinere în calitate de părinte al copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte s-a petrecut pe teritoriul României.

Totodată Curtea de Apel Suceava a revocat măsura arestului provizoriu dispusă faţă de persoana solicitată şi a hotărât punerea de îndată în libertate a acestea de sub puterea mandatului de arestare la data rămânerii definitive a hotărârii”, se arată în comunicat. 

Povestea Ralucăi Iacobeţ este desprinsă parcă din filme. Femeia este acuzată că şi-ar fi răpit fiica în vârstă de cinci ani. Românca şi-a părăsit partenerul de viaţă, un cetăţean suedez, şi a venit în ţară cu tot cu fetiţa lor. Bărbatul a reclamat dispariţia fetei şi a depus o plângere pe numele mamei. Aşa că autorităţile suedeze au emis un mandat european de arestare pentru Raluca Iacobeţ.  

Surse neoficiale ne-au stransmis că femeia a fost identificată împreună cu fiica ei la Mănăstirea Putna din judeţul Suceava. Ea a fost prezentată Curţii de Apel Suceava, care a emis ordonanţa de reţinere şi apoi un mandat de arestare de 30 zile. Femeia a fost introdusă în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, unde se află şi acum, iar minora a fost internata intr-un centru specializat, de unde a fost luată de tatăl ei.

„Pe 28 martie, la orele dimineţii, copilul a fost adus de organele de poliţie la noi la Centrul de Urgenţă. După-amiază tatăl a venit cu toată documentaţia şi a preluat copilul. Acum sunt în Suedia. Fetiţa era degajată, s-a împrietenit cu copiii, chiar dacă nu vorbea limba română. A doua zi a venit în vizită la Centru. Era foarte sociabilă, nu era speriată”, ne-a declarat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Autorităţile din Peninsula Scandinavă au făcut demersuri pentru extrădarea femeii care este acuzată de răpire, însă Curtea de Apel Suceava a respins cererea de extrădare, ceea ce înseamnă că Raluca Iacobeţ va fi eliberată. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite