O locuinţă a ars în totalitate după ce proprietarii le-au refuzat pompierilor accesul în curte. Cum şi-au motivat păgubiţii împotrivirea bizară

O locuinţă a ars în totalitate după ce proprietarii le-au refuzat pompierilor accesul în curte. Cum şi-au motivat păgubiţii împotrivirea bizară

O casă a ars în întregime după ce proprietarii le-au interzis pompierilor să intervină. FOTO Adevărul

Proprietarii unei case din Vatra Dornei nu le-au permis pompierilor să stingă focul care le-a cuprins locuinţa. Pompierii au stat în tot acest timp după gard, pentru a interveni în cazul în care focul s-ar fi extins la vecini. Abia după ce casa a ars în totalitate, proprietarii le-au permis pompierilor să stingă jarul rămas.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii suceveni care s-au deplasat pentru a stinge focul care a cuprins o locuinţă din municipiul Vatra Dornei au fost nevoiţi să stea şi să se uite cum imobilul este mistuit de flăcări, după ce proprietarii l-au interzis să intervină.

„La sosirea echipajului, ardea o casă de locuit, iar nişte cetăţeni au ieşit în întâmpinarea pompierilor spunându-le că nu au nevoie de intervenţia lor, deoarece acţionau cu o motopompă proprie, alimentată dintr-un heleşteu, şi nu au permis accesul militarilor pe proprietate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plutonierul adjutant Alin Găleată.

Astfel, pompierii au fost să stea la poarta casei şi să supravegheze pentru ca nu cumva flăcările să se extindă la pădurea din apropiere. Abia după ce locuinţa a ars în totalitate, proprietarul le-a cerut acestora să stingă jarul rămas, pentru a nu fi luat de vânt.

Stăpânul proprietăţii le-ar fi spus pompierilor că nu doreşte ca aceştia să intervină deoarece casa lui este construită din lemn şi oricum va fi greu de salvat. În plus, el a mai precizat că ar avea mai mult de muncă dacă pompierii ar interveni decât dacă focul distruge imobilul în totalitate.

În urma deflagraţiei, locuinţa şi bunurile din interior au ars în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, prejudiciul fiind estimat la 150.000 de lei. Pompierii au stabilit că şi cauză probabilă a izbucnirii flăcărilor jarul căzut din sobă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere din culpă.

Reprezentanţii ISU Suceava au arătat că proprietarul unei case cuprinse de flăcări le poate interzice pompierilor să intervină, doar în cazul în care focul nu riscă să se extindă la proprietăţile învecinate şi viaţa nimănui nu este pusă în pericol.

Alte ştiri pe această temă:

Tragedia de la Giuleşti, avanpremieră la incendiul din Clubul „Colectiv“

Parchetul General a anunţat că s-au făcut 80 de expertize medico-legale în ancheta separată din cazul „Colectiv”

UPDATE VIDEO Incendiu la un dragor maritim în Portul Constanţa

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările