O fetiţă de doi ani a murit de foame după ce a fost hrănită doar cu lapte şi ceai. Mama copilului a plecat la muncă peste hotare şi a lăsat-o în grija tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copila se afla doar în grija tatălui, pentru că mama sa este plecată la muncă în străinătate. Când a văzut că se simte rău, tatăl nu şi-a dus fiica la spital. A lăsat-o în grija bunicii. Femeia este cea care a chemat ambulanţa şi tot ea le-a spus medicilor că fetiţa a fost hrănită doar cu lapte şi ceai.

Detalii înfiorătoare ies la iveală în cazul fetiţei de doi ani care a murit la Spitalul Fălticeni din cauza anemiei severe. Bunica fetiţei le-a povestit medicilor că micuţa a fost hrănită doar cu lapte şi ceai. „Bunica a spus că a fost hrănită doar cu lapte şi ceai. Un copil de doi ani are nevoie de o alimentaţie mult mai consistentă. La doi ani, copilul se hrăneşte şi cu brânză şi cu carne. Pacienta a fost diagnosticată cu anemie severă”, ne-a declarat directorul medical al Spitalului Fălticeni, Dorin Vâlceanu.

Copila se afla doar în grija tatălui pentru că mama sa este plecată la muncă în străinătate. Cei doi părinţi mai au trei copii. Familia este din comuna suceveană Preuteşti. Când a văzut că mezina se simte rău, tatăl a dus-o soacra lui, care locuieşte în comuna Horodniceni. Femeia s-a speriat şi a sunat la 112. Copila a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Fălticeni, unde a fost diagnosticată cu anemie severă şi insuficienţă respiratorie. Micuţa pacientă fost internată luni, 26 noiembrie, la ora 19.00, în Secţia de Pediatrie, iar în jurul orei 22.00 a intrat în stop cardio-respirator

Eforturile medicilor de a o salva au fost în zadar. Poliţiştii suceveni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetarea se face, deocamdată, in rem. Contactată telefonic, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a declarat că familia din Preuteşti nu se afla în evidenţele instituţiei. Angajaţii Direcţiei au declanşat o anchetă. „Fetiţa cea mică avea probleme de sănătate de la naştere. Trebuie să vedem care este situaţia celorlaţi trei copii. Să vedem dacă se impune o măsură de protecţie”, a spus Daneliuc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite