O fată de 11 ani a fost violată într-un parc din Gura Humorului. Violatorul, un minor de 15 ani, a fost arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O minoră în vârstă de 11 ani a fost violată într-un parc din Gura Humorului
O minoră în vârstă de 11 ani a fost violată într-un parc din Gura Humorului

Un adolescent de 15 ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a profitat de faptul că o minoră de 11 ani era şi ea puţin aghezmuită, astfel că a violat-o în parcul de joacă din Gura Humorului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul D.A.F., de 15 ani, din oraşul Gura Humorului, sub aspectul comiterii infracţiunii de viol.

Adolescentul este acuzat că, în noaptea de 25 spre 26 noiembrie 2015, în jurul orelor 23.00 – 01.00, pe fondul consumului de alcool, profitând de starea de vulnerabilitate vădită în care se afla persoana vătămată, o minoră de 11 ani, elevă în clasa a IV-a la o şcoală generală din Gura Humorului, din cauza consumului de alcool şi a vârstei, stare de natură a o pune în imposibilitate de a-şi exprima voinţa în mod conştient, a întreţinut un raport sexual prin violenţă, în parcul de joacă din oraşul Gura Humorului.

La data de 3 decembrie 2015, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a solicitat instanţei luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul minor D.A.F., Judecătoria Gura Humorului admiţând propunerea de arestare preventivă şi a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava habar nu aveau despre acest grav incident. După mai bine de o săptămână de la viol, aceştia s-au gândit să facă şi ei un soi de anchetă.

„Minora a fost internată în spitalul de la Gura Humorului de unde a fost transferată la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost supusă unui examen care a confirmat că a fost victima unui viol. Noi am propus familiei ca fata să fie internată de urgenţă într-un centru de plasament, dar mama ei a refuzat acest lucru, luându-şi copilul acasă după externare.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a solicitat Primăriei din Gura Humorului o anchetă socială, dar se pare că aceasta nu a fost făcută încă. Abia după ce această anchetă va fi finalizată vom putea decide dacă se impune sau nu introducerea minorei într-un centru de plasament”, a declarat Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava. 

Alte ştiri pe această temă:

Un bărbat a fost declarat nevinovat după ce a petrecut 16 ani în închisoare din cauza unui tatuaj

Ce ascunde mintea violatorilor: lipsă de empatie, frustrare, ură faţă de femei: „Sunt violatori cu inteligenţă superioară“

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite