Niciun vinovat pentru că un bărbat obez a fost plimbat cinci zile între două spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oliver Postolachi a fost plimbat între două spitale pentru că nu se găsea un pat destul de mare pentru el. FOTO Rudy Hodl
Oliver Postolachi a fost plimbat între două spitale pentru că nu se găsea un pat destul de mare pentru el. FOTO Rudy Hodl

Chiar dacă un pacient de 261 de kilograme a fost plimbat între Spitalul Municipal Fălticeni şi Spitalul Judeţean Suceava, pentru cinci zile, refuzându-i-se internarea pentru că nu se găsea un pat suficient de mare pentru el, nimeni nu este vinovat. Comisia de control a apreciat că unităţile sanitare au acordat îngrijiri medicale şi au efectuat investigaţiile paraclinice adecvate pentru rezolvarea cazului medical.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a încheiat o anchetă fără a se găsi vreun vinovat: este vorba despre cazul pacientului obez Oliver Postolachi (foto), în vârstă de 45 de ani, care cântăreşte 261 de kilograme şi care, la începutul lunii octombrie 2016, a fost plimbat între Spitalul municipal Fălticeni şi Spitalul Judeţean Suceava, ambele unităţi spita­liceşti refuzând internarea sa pe motiv că nu au un pat destul de mare pentru el.

De nu mai puţin de cinci ori a intervenit ambulanţa pentru a-l duce pe pacient în grija medicilor, iar starea ­bărba­tului se agrava de la o zi la alta. El a chemat prima dată ambulanţa, la data de 3 octombrie, deoarece avea dureri abdominale severe. De la Spitalul din Fălticeni a fost diagnosticat cu hernie ombilicală şi trimis la Spitalul din Suceava. Acolo i s-a pus diagnosticul de ulcer varicos şi trimis înapoi la Spitalul din Fălticeni. Medicii din Fălticeni i-au pansat doar rănile şi au refuzat să-l interneze, motivând că nu au un pat suficient de mare pentru el. După ce pacientul a stat aproape şapte ore pe bordura din faţa spitalului, medicii fălticeneni au decis să-l interneze. În cele din urmă, pacientul a fost din nou transferat la spitalul sucevean.

Toţi şi-au făcut treaba

O comisie mixtă de control, formată din reprezentanţi ai DSP Suceava, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Suceava şi Colegiul Medicilor Suceava, a constatat că toţi cei implicaţi şi-au făcut treaba.

„Ca urmare a colaborării dintre cele două unităţi sanitare şi a nevoilor speciale ale pacientului, acesta a fost direcţionat către Compartimentul de Ingrijiri paliative, comuna Vadu Moldovei, din structura Spitalului Municipal Fălticeni, unde a rămas internat până pe data de 7 noiembrie 2016. Comisia de control a apreciat că unităţile sanitare au acordat îngrijiri medicale şi au efectuat investigaţiile paraclinice adecvate pentru rezolvarea cazului medical. Modul în care au comunicat conducerile celor două spitale a dus, în final, la orientarea corectă a pacientului spre serviciile spitaliceşti necesare“, a arătat Andrei Ianovici, directorul executiv al DSP Suceava.

Alte ştiri pe această temă:

Coşmarul de a fi pacient în România. Bolnav în stare critică, blocat într-un spital pentru că rampa este inutilizabilă

Pacienta care a văzut de două ori ce e dincolo de moarte şi a revenit: „Şi aici dau de tine? Lasă-mă-n pace, i-am zis şi m-am întors!“

VIDEO Un pacient obez, în stare de ebrietate, care avea nevoie de ajutorul medicilor a agresat asistenta de pe Ambulanţă

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite