Niciun lider din instituţiile sanitare n-a fost demis după dezastrul infectărilor cu COVID-19 la Spitalul Judeţean Suceava. Cine sunt şefii cu responsabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Macovei, Silvia Boliacu şi Vasile Râmbu. FOTO: Oana Şlelco
Mircea Macovei, Silvia Boliacu şi Vasile Râmbu. FOTO: Oana Şlelco

Managerii de la DSP şi Spitalul Judeţean Suceava au primit o mână de ajutor de la conf.dr. Lucian Indrei, director executiv al DSP Iaşi, pentru a transforma unitatea medicală din Suceava în spital COVID-19.

Aproape 100 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava s-au infectat cu COVID-19 şi, cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii nu vorbeşte despre vinovaţi. Asta în condiţiile în care medicii şi asistentele medicale spun că n-au avut echipamente, că nu s-au respectat protocoalele, că managerii au greşit organizând şedinţe, faţă în faţă,  cu personalul, chiar şi după ce au apărut primele cazuri de îmbolnăvire.

Până acum, niciun şef din instituţiile sanitare din Suceava n-a fost demis.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Mircea Macovei, este infectat cu COVID-19 şi se află internat în spital. Atribuţiile sale administrative au fost preluate de medicul ocolog Doina Ganea, care a ocupat funcţia de director medical al Spitalului Suceava până anul trecut.

Mangerul spitalului, Vasile Râmbu este în continuare în funcţie, nu a fost demis de conducerea Consiliului Judeţean Suceava.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava, o instituţie cheie în această perioadă, este condusă în continuare de economista Silvia Boliacu.

Totuşi, managerii de la Suceava primesc o mână de ajutor de la şeful DSP Iaşi, Lucian Indrei, care a fost trimis la Suceava pentru gestionarea situaţiei îmbolnăvirilor cu COVID-19.

În acest moment, spitalul este în carantină. După ce va fi dezinfectat, va primi doar pacienţi cu COVID-19.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite