Nelu Tătaru spune că managementul militarizat trebuie să asigure respectarea normelor şi a circuitelor în Spitalul Suceava

Nelu Tătaru spune că managementul militarizat trebuie să asigure respectarea normelor şi a circuitelor în Spitalul Suceava

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a precizat că 324 de persoane infectate cu Covid-19 sunt internate în spital, la Suceava.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi seară, că a cerut ca la Spitalul Judeţean Suceava să fie făcută instruirea întregului personal, fiecare secţie în parte să îşi facă un recensământ şi să vadă care este personalul valid, precizând că peste 300 de persoane diagnosticate cu coronavirus sunt internate în acest moment în unitatea medicală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nelu Tătaru a afirmat, joi seară, la Digi 24, că la Spitalul Judeţean Suceava au fost mai multe nereguli, atât manageriale, cât şi din partea corpului medical şi a Direcţiei de Sănătate Publică.
 
„Ştiam de acum o săptămână ce este la Suceava, o serie de nereguli, atât manageriale, cât şi din partea corpului medical, cât şi din partea DSP-ului de atunci care nu a făcut nicio anchetă, medici care nu au respectat nici izolarea, nici internarea pentru cei pozitivi, pacienţi, la fel, care nu au respectat izolarea. A fost o transmitere continuă, accelerată, care în acest moment este la fel de accelerată”, a afirmat ministrul.
 
El a declarat că managementul militarizat trebuie să se asigure că se respectă normele şi precauţiile în unitatea medicală.
 
„Sunt nişte circuite care trebuie respectate, există, făcute în ultima săptămână, existau şi înainte, dar nu erau puse în practică. Am cerut să se facă instruirea întregului personal, la tot ce înseamnă prevenţie şi protecţie, am cerut ca fiecare secţie în parte să îşi facă un recensământ să îşi vadă personalul, care sunt valizi, care sunt pozitivi, care au fost testaţi, care nu au fost testaţi, care au fost contacţi şi trebuie testaţi reevaluaţi. După acest recensământ, vedem cu ce merge înainte”, a mai spus Tătaru.
 
El a precizat 324 de persoane infectate cu Covid-19 sunt internate în spital, la Suceava.
 
„În acest moment avem 324 de pacienţi pozitivi la nivelul Sucevei care sunt internaţi, iar până la 530 erau astăzi în jurul prânzului la domiciliu sau internări de zi prin boli infecţioase. Am cerut reevaluarea acestor pacienţi, mare parte dintre ei medici ca să vedem statusul boli şi în măsura în care  sunt negativi vor putea veni la spital să trateze pacienţi”, a mai spus Nelu Tătaru, care a menţionat că aşteaptă ca măsurile noii conducere să poate fi vizibile în aproximativ două săptămâni.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că este necesară repunerea în funcţiune a Spitalului Judeţean Suceava, cât mai rapid, existând pentru acest lucru resurse, echipamente, echipă de coordonare de la Bucureşti şi personal. Iohannis a spus că „este corect, este oportun şi este necesar să se introducă proceduri militare, pentru a reveni foarte rapid la normalitate” şi le-a transmis sucevenilor că nu este o sancţiune pentru ei carantina care a fost impusă, ci o modalitate de a-i proteja.
 
Conducerea unităţii medicale este asigurată de colonelul medic Daniel Derioiu, în calitate de manager, iar director medical - locotenent-colonel medic Dinu Chioralia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: