Motivul pentru care un judecător a anulat o amendă încasată pentru o nuntă în pandemie: „Nu era bună-dispoziţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: DIGI24.ro
FOTO: DIGI24.ro

Patronul unui restaurant din judeţul Suceava a reuşit să-i convingă pe magistraţii Judecătoriei Gura Humorului să anuleze o amendă de 15.000 de lei, pe care a încasat-o în 2020, pentru că ar fi organizat o nuntă ilegală în pandemie.

Nunta ar fi avut loc pe 1 noiembrie 2020, când, potrivit legislaţiei anti-COVID, evenimentele private erau interzise. În ziua respectivă, poliţiştii au vizitat restaurantul în cauză şi au constatat că în interior se aflau aproximativ 100 de persoane.

Oamenii legii au văzut că pe fiecare masă se aflau 7 sticle de băuturi nonalcoolice, suc şi apă, aperitive, câte un platou de prăjituri şi un platou cu fructe, iar persoanele prezente aveau o îmbrăcăminte specifică unui eveniment special.

Totodată, la intrare în sală, pe o scenă improvizată, se aflau trei bărbaţi care deţineau aparatură specifică unei formaţii muzicale, respectiv: acordeoane, microfoane, orgă şi boxe.

 Poliţiştii au făcut filmări şi fotografii la faţa locului, iar apoi l-au amendat pe proprietar cu 15.000 de lei pentru că ar fi încălcat prevederile Legii 55/2020, organizând nuntă în pandemie.

 Proprietarul a contestat amenda şi procesul s-a judecat la Judecătoria Gura Humorului. El a recunoscut că în ziua respectivă unul clienţii săi s-a cununat, dar a explicat că restaurantul său n-a găzduit o nuntă. 

Clientul ar fi venit şi ar fi spus că vrea să ia loc la masă cu respectarea regulilor de distanţare. Patronul le-ar fi spus că-i de acord, însă le-a interzis să organizeze petrecere în interior. Clienţii puteau doar să mănânce, ceea ce era permis de legislaţie la vremea respectivă.

După ce a analizat probele şi argumentele ambelor părţi, judecătorul a decis să-i dea câştig de cauză proprietarului restaurantului. 

„În cauză s-a făcut dovada că în interiorul restaurantului nu s-a organizat un eveniment privat, respectiv nuntă. Chiar dacă persoanele din interiorul restaurantului se cunoşteau şi chiar dacă în sală se aflau şi persoanele care în ziua respectivă se cununaseră, acest aspect nu echivalează cu organizarea unei nunţi, care presupune muzică, dans, bună-dispoziţie. După cum rezultă din declaraţiile martorilor şi din imaginile fotografice ataşate la dosar, în restaurant doar se servea masa, persoanele în cauză fiind surprinse în timp ce stăteau la masă, ca şi cum nu s-ar cunoaşte. În niciun caz nu se instalase în restaurant atmosfera specifică unei nunţi, contrar susţinerilor intimatului din actul contestat”, a motivat magistratul de la Judecătoria Gura Humorului, potrivit presei locale.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cine a fost „Beizadea Viţel“, prinţul rămas în istorie pentru că a folosit timp de un an un animal pe post de haltere

Cine sunt beizadelele trimise de România la Bruxelles. Odrasle de foşti miniştri, şefi SIE şi judecători CCR sunt „experţii“ pentru preşedinţia UE

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite