Motivul pentru care tot mai mulţi ucraineni vin în România ca să cumpere mâncare şi medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din Vama Siret FOTO: Oana Şlemco
Imagine din Vama Siret FOTO: Oana Şlemco

Tot mai mulţi ucraineni trec graniţa în România, prin Punctul de trecere a Frontierei Siret, ca să facă cumpărături. Situaţia a fost sesizată de mai mulţi suceveni care au arătat că i-au auzit vorbind în ucraineană la casele de marcat din hipermarketuri.

Informaţia a fost confirmată şi de primarul municipiului Siret, Adrian Popoiu, primul oraş prin care trec vizitatorii, după intrarea în ţară. 

Alesul local a spus că hipermarketurile urbei rezistă mulţumită clienţilor ucraineni care vin în număr din ce în ce mai mare ca să se aprovizioneze cu alimente. 

„Cetăţenii din Ucraina vin la noi să facă cumpărăturile. Se vede lucrul acesta cu ochiul liber, la orice oră din zi şi chiar seara. Sunt foarte mulţi cetăţeni din Ucraina care cumpără produse de la noi şi magazinele din Siret sunt pline de ucraineni”, declarat Adrian Popoiu

Preţurile au explodat în Ucraina”

El a explicat că au crescut preţurile la alimente în Ucraina şi că preţurile la produse petroliere sunt în continuare mai mici decât în ţara noastră.

 „Preţurile au explodat în Ucraina şi au găsit aici, pe lângă o marfă diversificată, preţuri mult mai bune decât la ei”, a mai spus Adrian Popoiu.

Pe lângă alimente, ucrainenii vin în România ca să cumpere şi medicamente. În urmă cu zece ani, fenomenul era invers. Românii din judeţul Suceava treceau graniţa ca să cumpere alimente din ţara vecină, pentru că erau mai ieftine şi le considerau mai sănătoase. 

La mare căutare erau sucurile naturale, peştele afumat şi produsele lactate. De altfel, mulţi suceveni au reuşit să îşi plătească întreţinerea la apartamente sau să îşi susţină financiar copiii la şcoală făcând comerţ cu aceste mărfuri pe care le vindeau în Bazarul din Lunca Sucevei.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Record de furturi comise de un adolescent. A spart mai multe restaurante, o autorulotă şi un apartament

Metoda „ziarul”, ultima modalitate de furt pe litoral. Cum funcţionează

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite