Motivele incredibile pentru care doi preoţi au refuzat botezul unui copil: „Părinţii nu sunt cununaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Un credincios i-a transmis Înaltpreasfinţitului Calinic că doi preoţi au refuzat să creştineze un copil pe motiv că părinţii nu sunt cununaţi, iar naşii sunt prea tineri.

Recent, Înaltpreafinţitul Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost informat printr-o scrisoare pe care a şi publicat-o pe site-ul instituţiei bisericeti, la rubrica „Răspunsul Ierarhului”, că doi preoţi din judeţ au refuzat  botezul unui copil pe motiv că părinţii nu sunt încă cununaţi, bebeluşul nu are nume de sfânt, iar naşii copilului sunt prea tineri. 

„Aş dori să mă informaţi dacă un preot creştin ortodox poate refuza botezul unui prunc născut din părinţi creştini ortodocşi. Un preot a refuzat botezul copilului pentru că părinţii nu sunt cununaţi încă, pentru că naşii copilului nu sunt bătrâni şi pentru că numele ales de părinţi nu e de sfânt, deşi copilul are două nume, printre care şi unul de sfânt (Alexandru). Părinţii apoi au încercat la altă parohie din zona natală a mamei, însă preotul acesteia a refuzat pe motiv ca părinţii nu fac parte din parohie şi nu vrea să pornească război cu celălalt preot! Un prunc aşteaptă să fie botezat şi este refuzat pe motive ce nu ţin de Sfintele Taine, şi nici de rânduielile bisericeşti!”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

IPS Calinic a cerut numele preoţilor pentru a lua măsuri şi a explicat apoi că nciun preot nu poate să refuze botezul unui copil.

”Niciunui copil nu îi poate fi refuzată Taina Sfântului Botez, indiferent de condiţiile în care a fost născut. Dacă cele despre care faceţi vorbire s-au întâmplat în judeţul Suceava, respectiv în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, vă rugăm să ne spuneţi, pentru a lua măsurile ce se impun. Sărbători cu bine!”, a transmis IPS Calinic. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Record de furturi comise de un adolescent. A spart mai multe restaurante, o autorulotă şi un apartament

Metoda „ziarul”, ultima modalitate de furt pe litoral. Cum funcţionează

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite