Momentul în care Roxana Donisan a fost atacată de rechin a fost filmat de un turist. „A ajuns până la geamandură, acolo a înhăţat-o rechinul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românca ucisă de rechin FOTO Facebook
Românca ucisă de rechin FOTO Facebook

Părinţii Roxanei Donisan, românca ucisă în Egipt de un rechin, au povestit că fiica lor a găsit oferta de vacanţă în staţiunea Hurghada în ultima clipă şi a ocupat singurul loc rămas liber în avion. Acum aşteaptă să ajungă acasă trupul neînsufleţit al singurului lor copil.

„Îi plăcea foarte mult în Egipt, la Hurghada. Luni trebuia să se întoarcă şi duminică s-a dus să înoate. Când am văzut la televizor ştirea cu rechinul mi-a sărit inima din loc. Am rugat-o pe o vecină care are un telefon performant să-i trimită un mesaj. Joi am vorbit ultima dată cu ea. Duminică s-a dus la ultimul înot şi s-a dus la moarte. Pe 28 iunie, la ora 14.44, am primit ultimul mesaj de la ea”, povesteşte mama Roxanei, pentru Monitorul de Suceava

Părinţii ei au aflat din presă ce s-a întâmplat în ultimele clipe de viaţă ale Roxanei.

„Ea a ajuns până la geamandură. Acolo apa e de maximum 2 metri, unde a înhăţat-o rechinul. Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură. El a alertat... Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze. Când a venit poliţia la uşă să ne ceară date personale şi a întrebat dacă locuieşte aici, mi-a cerut numărul de telefon, i l-am dat şi n-a trecut un sfert de oră şi m-a sunat consulul din Egipt, care a spus că e vorba de fata noastră. Prima informaţie a fost că a reuşit să ajungă până la mal, asta înseamnă că nu era distanţă mare şi confirmă că de pe vas cineva filmase lupta. De la societatea de turism mi-au spus ce mi-a spus şi consulul. Azi am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces şi aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem”.

Roxana Donisan, în vârstă de 44 de ani, era funcţionară la Direcţia de Finanţe din anul 2008, iar colegii Roxanei s-au declarat şocaţi de moartea cumplită a colegei lor. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unei românce aflate în vacanţă în staţiunea Hurghada, Egipt. „În acest context, reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii decesului. Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România”, se arată în comunicat.

Roxana Donisan avea 40 de ani şi nu era căsătorită. Ea a lucrat ca asistent preparator la SNSPA, iar din 2008, era inspector superior la Executare silită în cadrul ANAF Suceava.

Te-ar putea interesa şi:

Ce se întâmplă în Egipt după atacul rechinilor. Mic ghid pentru a nu fi atacaţi de prădătorii mărilor

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite