Moartea unui copil-simbol al muntelui Rarău: a căzut în gol de la 50 de metri. „A fost o minune de pui bucovinean“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nisioi George Vlad, băiatul care a murit pe Rarău FOTO Gabi Mireanu
Nisioi George Vlad, băiatul care a murit pe Rarău FOTO Gabi Mireanu

Oraşul sucevean Câmpulung Moldovenesc trăieşte o tragedie. Un adolescent de 14 ani extrem de cunoscut în comunitatea locală a căzut de pe o stâncă din Masivul Rarău. Martorii au sunat la 112, însă medicii nu au putut să-l salveze pe tânărul care acum este plâns de o comunitate întreagă.

Băiatul de 14 ani a murit luni, 29 aprilie, după ce a căzut în gol de la înălţime de 50 de metri. Vlad George Nisioi s-a urcat pe stâncile din zona „Piatra Buchii”, din Masivul Rarău. Cunoaştea bine zona pentru că locuia lângă Izvorul Alb, din oraşul Câmpulung Moldovenesc. Băiatul nu era singur, ci însoţit de câţiva prieteni.

Un moment de neatenţia a fost suficient pentru ca George să alunece şi să cadă sub privirile neputincioase ale celor care-l însoţeau. Martorii au sunat la 112. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă a intervenit la faţa locului, însă medicii n-au mai putut decât să constate decesul băiatului.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Vor să afle cum s-a produs tragedia pas cu pas.

Indiferent ce va scoate la iveală ancheta, răul nu mai poate fi întors. Băiatul este plâns de o comunitate întreagă. Oamenii spun că era harnic, bun şi cuminte. Cunoscuţii au scris mesaje de condolenţe pe Facebook.

„Inocenţa seamănă din multe puncte de vedere cu paradisul pierdut. N-o descoperim decât prin nostalgie, după ce am pierdut-o, ca şi copilăria. Ce ştiu despre inocenţă inocenţii? Ce ştiam despre paradisurile candorilor când locuiam în ele? Mă tem că mai nimic. Copilăria şi inocenţa sunt descoperiri târzii, când amintirile şi greşelile îşi alungesc umbrele. Ni le apropiem prin regret. Nemaiavându-le, ştim ce am pierdut. Nu e tema copilăriei o obsesie a maturilor? Şi poate că anumite lucruri trebuie să le pierdem ca daruri pentru a le cuceri ca virtuţi. Trebuie să ieşim din copilărie pentru a o iubi. Sincere condoleanţe familiei si imi pare rau ca nu am putut face mai mult!”, a scris pe Facebook unul dintre prietenii lui George.

Vlad George Nisioi a fost model pentru fotografii Asociaţiei „Bucovina FOTOgenică”. Şi ei au scris un mesaj de condoleanţe după tragedie.

“Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima starea noastră. A fost model într-o mulţime dintre fotografiile noastre, ne-a fost prieten, a fost o minune de pui de bucovinean. Putem depăna sute de amintiri frumoase cu şi despre Vlăduţ şi, cu siguranţă, o vom face, la momentul potrivit.
Acum, în aceste clipe de durere cumplită, suntem alături de părinţii săi şi le dorim toată puterea din lume, pentru a merge înainte! Nu te vom uita niciodată, copil bun!”, au transmis fotografii care l-au cunoscut pe George.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite