Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit pe ascuns la Suceava: „Vom da în trafic şoseaua de centură la ora 16.00“

Ministrul
Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit pe ascuns la Suceava: „Vom da
în trafic şoseaua de centură la ora 16.00“

Ministrul Transporturilor,  Răzvan Cuc la centura Sucevei. FOTO: Oana Şlemco

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a venit vineri, 27 septembrie, la Suceava pentru a verifica lucrările la şoseaua de centură. Nu şi-a anunţat venirea în mod oficial, aşa cum a făcut la vizitele precedente din acest an.

Vineri, 27 septembrie, constructorul Autotehnorom a mobilizat toate forţele de care dispune pe şantierul rutei ocolitoare din Suceava. La orele dimineţii nu se ştia cu exactitate dacă se va deschide sau nu traficul, având în vedere că lucrările erau nefinalizate. 

În jurul orei 12.00, pe şantier şi-a făcut apariţia ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, însoţit de prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, şi de o armată de angajaţi ai companiei care a executat lucrarea.

Jurnaliştii nu au primit informări oficiale cu privire la vizita ministrului, aşa cum s-a întâmplat cu alte ocazii. Au aflat pe surse că oficialul inspectează şoseaua. Când au ajuns la faţa locului, li s-a îngrădit accesul pe noul drum. 

La un moment dat, Răzvan Cuc s-a întors de pe centură ca să discute cu jurnaliştii care-l aşteptau şi a făcut anunţul pe care sucevenii îl  aşteptă de 12 ani. „Se dă în trafic la ora 16.00. Ne auzim la 16.00 aici, primiţi convocarea de la Prefectură”, a arătat oficialul.

 FOTO: Oana Şlemco

Constructorul care execută lucrările la centură a primit o derogare de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ca să lucreze până în luna noiembrie. De altfel, se vede cu ochiul liber că de pe centură lipsesc elemente de siguranţă cum ar fi marcaje rutiere şi parapete, ceea ce înseamnă că nu poate fi făcută recepţia finală. În această situaţie se ridică întrebarea cine va răspunde dacă se produc accidente de circulaţie tocmai pentru că şoseaua nu îndeplineşte criteriile de siguranţă?

Construcţia rutei ocolitoare a Sucevei a început în 2007. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: