Ministrul de Interne trimite Corpul de Control la Suceava, după atacul asupra activistului Daniel Bodnar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne, Marcel Vela şi activistul de mediu Daniel Bodnar FOTO:stirisuceava.net
Ministrul de Interne, Marcel Vela şi activistul de mediu Daniel Bodnar FOTO:stirisuceava.net

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj pe contul său de socializare, după ce activistul de mediu Daniel Bodnar a fost atacat cu pietre de angajaţii unei gater.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susţine că a dispus măsuri prompte după ce Daniel Bodnar a fost atacat cu pietre de către cinci angajaţi ai unui gater, din comuna Mălini a judeţului Suceava. 

În mesajul publicat pe pagina de Facebook, ministrul nu a scris numele activistului şi a precizat că a aflat de incident din spaţiul virtual.

 „Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, am dispus trimiterea de urgenţă în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate. În situaţia în care, urmare a controlului efectuat de structurile Poliţiei Române, vor fi identificate disfuncţionalităţi în activitatea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, vinovaţii vor fi imediat sancţionaţi. Condamn ferm astfel de fapte! Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situaţii de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne! Nu voi tolera niciun fel de abuz!”, transmite Marcel Vela.

Atacul împotriva lui Daniel Bodnar a generat un val uriaş de solidaritate. Zeci de mii de români i-au scris mesaje de încurajare pe pagina de Facebook, iar reacţii au apărut şi în mediul politic.

Preşedintele noului partidul parlamentar AUR, George Simion, a cerut intervenţia urgenţă a autorităţilor şi a anunţat că îi oferă lui Daniel, dacă acesta doreşte, postul de consilier parlamentar pe probleme de păduri, fără condiţia să se înscrie în partid.

Totodată, Alianţa USR PLUS Suceava şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la lipsa de reacţie a autorităţilor în cazurile de violenţă faţă de activiştii de mediu. 

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost agresat, miercuri seară, după ce a urmărit un transport suspect de buşteni până în poarta unui gater din Mălini. 

Mai multe persoane l-au atacat cu pietre şi bolovani, i-au spart geamurile la maşină, iar cioburile i-au intrat în ochi. Tânărul a ajuns la spital pentru îngrjiri medicale. Poliţişti au deschis dosar penal pentru loviri şi distrugere. 

Este pentru prima dată când autorităţile reacţionează în cazul activistului Daniel Bodnar. Tânărul a fost atacat în repetate rânduri în acest an, încercând să combată fenomenul furtului de masă lemnoasă şi a supraîncărcării camioanelor care transportă buşteni. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cum arată noua aritmetică parlamentară

UEFA umileşte brigada românească de la Paris: Decizie luată după scandalul cu Colţescu

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite