Militari condamnaţi de Tribunalul Suceava după ce le-au cerut mită unor tineri pentru a-i „angaja” în Armată

Militari condamnaţi de Tribunalul Suceava
după ce le-au cerut mită unor tineri pentru a-i „angaja” în Armată

Cătuşe FOTO politia md

Caporalul Florin Pandelea, din Dolheşti, plutonierul Constantin Mihaiu, din Fălticeni, angajat al Centrul Militar Judeţean Suceava şi soldatul Iulian Valerică Vizitiu, din Preuteşti sunt cei trei militari acuzaţi că ar fi tranzacţionat posturile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei trei militari au fost trimişi în judecată pentru că ar fi tranzacţionat posturi din armată, evident, contra unor sume de bani. 

Ei au fost cercetaţi de Parchetul Militar, iar acum dosarul se află pe masa magistraţilor de la Tribunalul Suceava.

Judecătorii de drepturi şi libertăţi s-au pronunţat deja în acest caz.

Caporalul Florin Pandelea, din Dolheşti, a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, condamnare care este cu executare. 

Plutonierul Constantin Mihaiu, din Fălticeni, angajat al CMJ Suceava, a fost condamnat pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă şi una de cumpărare de influenţă, iar pedeapsa finală este de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. 

Soldatul Iulian Valerică Vizitiu, din Preuteşti a primit tot trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Decizia magistraţilor nu este însă definitivă.

Ancheta în cazul celor trei a început în anul 2017. Atunci au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

„În intervalul martie – aprilie 2016, inculpatul militar Pandelea Florin a pretins de la denunţătorul T.R.N. suma de 1.000 de euro şi primit 2.230 lei (echivalentul a 500 de euro) în contul cardului de salariu pentru a efectua intervenţii în vederea încadrării unei persoane ca militar profesionist la o unitate de poliţie militară de pe raza judeţelor Bistriţa sau Suceava. Ulterior, inculpatul a pretins şi primit de la aceeaşi persoană şi suma de 400 lei pentru intervenţii vizând facilitarea vizitei medicale efectuate la Spitalul Militar Iaşi în luna aprilie 2016”, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurori în 2017.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Închisoare pe viaţă pentru criminalul feroce care a ucis o bătrână, pentru 2 lei şi o pereche de cercei

Trump, despre violenţele de la Capitoliu: Au fost „oameni ai Antifa”. Un lider republican îl contrazice: „Sunt MAGA“

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările