Mihai Constantinescu şi Mirabela Dauer, într-o fotografie de colecţie: „Umpleau sala la refuz”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Constantinescu FOTO: Adevărul
Mihai Constantinescu FOTO: Adevărul

Jurnalista şi scriitoarea Doina Cernica  a publicat, pe contul său de Facebook, o fotografie făcută în 1985, în care apare regretatul Mihai Constantinescu alături de Mirabela Dauer. Fotografia a fost făcută în timpul unui interviu, care a fost publicat în "Zori noi", un ziar local care n-a mai văzut lumina tiparului după 1990.

Jurnalista Doina Cernica ne-a declarat că fotografia a fost făcută în anul 1985, când cei doi artişti, regretatul Mihai Constantinescu şi Mirabela Dauer, au susţinut un spectacol în sala mare a Casei de Cultură din Suceava. După spectacol, cei doi i-au acordat interviuri jurnalistei şi au făcut o fotografie împreună cu acesta. 

După ce a aflat că Mihai Constantinescu s-a stins, Doina Cernica a publicat imaginea pe contul său de socializare, însoţită de un mesaj:

“S-a stins din viaţă Mihai Constantinescu, lăsându-ne amintirea unui artist de-a pururi îndrăgostit de tinereţe. La despărţire, iată-l în această imagine din anul 1985 (surprinsă de Dumitru Vinţilă, fotoreporterul ziarului „Zori noi”), într-adevăr tânăr şi frumos, împreună cu Mirabela Dauer, în timpul unui interviu după concertul susţinut pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, ca întotdeauna îndelung aplaudaţi de nenumăraţii lor admiratori”.

Mulţi oameni au reacţionat şi au lăsat comentarii la postare. „Amintiri ce nu pot fi uitate . Dumnezeu să-i dea odihnă în Sf. LUI Lumină !”, a comentat Sofia Micu.

„Dumnezeu să-l ierte, iar noi să îi păstrăm amintirea cântului şi zâmbetului cuceritor !”, a scris Floricel Popescu.

„DRUM LIN PRINTRE STELE! VEI RAMANE IN SUFLETELE NOASTRE!”, a transmis Ileana Paranici.

„Era atât de delicat! Odihna în pace!”, a scris Sorin Gafencu.

mihai constantinescu Suceava

Jurnalista Doina Cernica, alături de Mihai Constantinescu şi Mirabela Dauer. FOTO: Facebook/Doina Cernica

Cântăreţul Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 de ani, după ce a suferit două stopuri cardio-respiratorii şi a intrat în moarte cerebrală. Artistul era internat la Spitalul Floreasca din Capitală.Decesul artistului a fost declarat în jurul orei 19.00, transmite Agerpres.ro, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Spirtalului Floreasca, dr. Bogdan Opriţa.

Internat la Terapie Intensivă, Mihai Constantinescu a suferit marţi un al treilea stop cardio-respirator.

Cântăreţul Mihai Constantinescu a fost dus de urgenţă la spital pe 13 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Medicii de la Spitalul Floreasca au declarat că în prima noapte de internare starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardiac şi o hemoragie cerebrală. Ulterior, surse medicale au precizat că artistul a intrat în moarte cerebrală

În ultima perioadă, cântăreţul a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor. În luna martie a acestui an, Constantinescu a fost nevoit să-şi anuleze toate concertele după ce a ajuns la spital cu probleme respiratorii şi tensiune oscilantă. 

Mihai Constantinescu suferea de mulţi ani de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii. În anul 2017, artistul a fost operat pe cord, iar în 2008 ani i-au fost montate două valve biologice, fiind operat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite