Mesaj antisemit pe gardul casei unui candidat la funcţia de primar: „Furman jidan-pocăit”

Mesaj
antisemit pe gardul casei unui candidat la funcţia de primar: „Furman
jidan-pocăit”

FOTO: Oana Şlemco

Corneliu Furman candidează din partea Uniunii pentru Bucovina pentru funcţia de primar al comunei Dorneşti, din judeţul Suceava. În noaptea de 23 spre 24 septembrie, o persoană necunoscută i-a desenat o svastică nazistă pe gardul gospodăriei familiei sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corneliu Furman a sesizat Poliţia joi, 24 septembrie, după ce a găsit pe gardul gospodăriei mătuşii sale, care se află la câţiva metri distanţă de locuinţa sa, un mesaj antisemit, însoţit de o svastică nazistă.

 „Furman jidan - pocăit”, a scris persoana necunoscută.

O altă svastică nazistă a fost desenată pe un afiş electoral al candidatului Furman la funcţia de primar al comunei Dorneşti.

Corneliu Furman nu este evreu, dar bunicul din partea tatălui său a fost evreu.

El spune că nu s-a simţit jignit de mesaj, dar s-a speriat, totuşi, când şi-a dat seama că intenţia autorului nu a fost bună.

 

FOTO: Oana Şlemco

”E un act mizerabil, sigur are legătură cu campania electorală, am auzit că cel puţin un contracandidat a mers pe la oameni din casă în casă şi a spus <nu votaţi cu Furman, e jidan şi nu e creştin>. Încearcă să ducă în eroare cu acest mesaj mai ales oamenii în vârstă. Nu mă deranjează neapărat apelativul, ci cum au pus ei problema”, a declarat Furman.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Gheorghe Dincă a plâns în faţa magistraţilor. Ce povestea presupusul criminal în timp ce-şi ştergea lacrimile

1.639 de noi îmbolnăviri şi 41 de decese în ultimele 24 de ore, ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Record de cazuri grave la Terapie Intensivă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările