Meniu cu salmonela pentru voleibalistele din Suceava

Meniu cu salmonela pentru voleibalistele din Suceava

Biochimista Laura Pîslaru analizează probele la alimente în laboratorul DSP Suceava

Pe lângă mâncare, epidemiologii au găsit şi apa contaminată. Inspectorii DSP Suceava au dat azi dispoziţie de închidere a pensiunii unde au fost cazate sportivele de la LPS Suceava, deoarece apa din fântână unităţii de cazare era contaminată cu nitraţi, amoniac, enterococi, dar nu numai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Treisprezece voleibaliste din echipa de junioare a Liceului cu Program Sportiv din Suceava au ajuns săptămâna trecută direct la spital după ce au mâncat piftele infectate cu bacteria salmonela.

Sportivele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 17 ani se aflau în cantonament de pe 15 august, iar după ce au mâncat o ciorbă rădăuţeană şi piftele cu piure şi salată de varză, la prânz, au început să acuze dureri abdominale severe, diaree, stări de vomă.

Părinţii au fost alertaţi imediat iar fetele au ajuns în scurt timp la Urgenţe. Inspectorii DSP Suceava au dat azi dispoziţie de închidere a pensiunii deoarece apa din fântână, folosită ca sursă proprie, era foarte contaminată cu nitraţi, amoniac, enterococi, dar nu numai.
 
Citiţi mai multe în Adevărul ediţia de Moldova de mâine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările