Măsurile luate de autorităţi la „Zidul Morţii“: benzi rezonatoare şi lămpi de avertizare suplimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Suceava a anunţat joi, 9 ianuarie, primele măsuri concrete luate la „zidul morţii“, pilonul de pod ridicat în mijlocul DN 17, unde şi-au pierdut viaţa până acum patru persoane în urma unor accidente grave de circulaţie.

Muncitorii firmei de construcţii care lucrează la pilonul de pod ridicat în mijlocul DN 17, în apropiere de Suceava, au suplimentat numărul de lămpi luminoase de avertizare.

De asemenea, au fost trasate pe şosea, în apropierea construcţiei, benzi rezonatoare. Benzile, odată depăşite cu roţile, produc vibraţii şi avertizează şoferul că a depăşit zona în care poate circula în siguranţă.

Măsurile suplimentare de siguranţă au fost luate în urma campaniei mediatice care a urmat accidentului auto de vineri, 3 ianuarie, în urma căruia unui tânăr de 21 de ani şi-a pierdut viaţa.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a precizat că proiectul actual ar trebui modificat şi că urmează ca, pe o distanţă de câţiva zeci sau sute de metri până la nodul rutier, să fie montaţi stâlpi de iluminat.

Protest la "zidul morţii"

Primăria comunei Şcheia, pe raza căreia se află intersecţia dintre DN17 şi varianta ocolitoare a municipiului Suceava, a eliberat, marţi, autorizaţie pentru un protest care va avea loc vineri seară la "zidul morţii".

Despre eveniment au fost notificate Poliţia Rutieră şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, pentru asigurarea ordinii publice.

Organizatorii au îndemnat sucevenii să solicite dărâmarea pilonului construit în mijlocul drumului naţional. Oamenii spun că vor circula cu viteză redusă în zona pilonului pentru a bloca circulaţia şi vor aprinde candele în locul unde au avut loc cele două accidente mortale.

Aproape 2.000 de persoane şi-au anunţat participarea la protest pe reţeaua de socializare Facebook.

Zidul Morţii a luat patru suflete: doi adulţi, un tânăr şi un copil

Vineri, 3 ianuarie, un tânăr de 21 de ani a murit după ce maşina în care se afla s-a izbit frontal în pilonul construit în mijlocul DN17 (E576). Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la ceaţa densă şi carosabilul acoperit cu mâzgă. În noiembrie 2012, doi adulţi şi un copil au murit striviţi în cabina unui camion încărcat cu lemne care s-a izbit frontal în Zidul Morţii. Alte câteva zeci de accidente uşoare au avut loc de-a lungul timpului în acea zonă.

În 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a afirmat în mai multe rânduri că în zonă va fi asigurat iluminat public iar accesul în intersecţie va fi făcut de la o distanţă mai mare faţă de pilonul construit în mijlocul drumului, dar aceste declaraţii nu au fost încă respectate.

Pe aceeaşi temă:

„Aici se moare!”, mesajul cu care şoferii suceveni vor să demoleze Zidul Morţii

EXCLUSIV Proiectantul Zidului Morţii îşi apără „opera“: „Intersecţia este sigură. Şoferii sunt vinovaţi pentru accidente!“

Tragediile de la Zidul Morţii, pasate între CNADNR, constructor şi Poliţie. Cum vor acum autorităţile să evite alte nenorociri

FOTO VIDEO Cum a apărut cea mai mare aberaţie rutieră din România: "Zidul Morţii" din Suceava, pilonul-capcană din mijlocul drumului

Fostul rector USV desfiinţează autorităţile în cazul Zidului Morţii: „Dezinteres total faţă de respectarea normelor de securitate”

VIDEO „Zidul morţii” a mai luat un suflet. Un tânăr a murit strivit de pilonul construit în mijlocul drumului

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite