Maşini de lux cumpărate avariate „din afară“ şi reparate în România în urma unor accidente rutiere înscenate. Ce schemă foloseau oamenii din reţea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16 persoane din judeţul Suceava au înscenat 18 accidente rutiere în zona Rădăuţi, Fălticeni şi Iaşi pentru a repara mai multe autoturisme de lux pe care le-au cumpărat deja avariate din străinătate. Au reuşit să obţină de la mai multe firme de asigurări sume cuprinse între 25.000 – 60.000 de lei pentru fiecare maşină reparată după accidente false.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava i-a trimis în judecată pe inculpaţii Lilian Avram, zis „Giuliano”, Dănuţ Dănilă, Mihăiţă Musteaţă, Anişoara Lazăr, Andrei Cătălin Chiribău, Vasile Daniel Politic, Andrei Ciorpac, Daniel Avram, Cristian Pamaparău, Petru Ionel Curelar, Vasile Avram, Gabriel Acatrinei, Gavril Gherman, Florin Nicolae, Vasile Isopescu şi Nicuşor Bogdan Popa. În sarcina acestora au fost reţinute infracţiuni de înşelăciune, tentativă la infracţiunea de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale sub semnătură privată, fals în declaraţii şi participaţie improprie la fals intelectual.

Aceştia sunt acuzaţi că, în perioada 2009 – 2012, au indus în eroare sau au încercat să inducă în eroare societăţi de asigurări, înscenând accidente rutiere pentru a obţine despăgubiri. Inculpaţii aduceau din străinătate autoturisme scumpe, de lux, deja avariate, marca BMW, Audi, Jaguar, Mercedes sau Volvo, pe care le vindeau ulterior mult mai scump după ce le reparau în baza poliţelor RCA în urma unor accidente înscenate.

Inculpaţii foloseau maşini Dacia vechi pentru a produce evenimente rutiere. Scenariul era simplu. Şoferii Daciilor trăgeau brusc stânga de volan pentru a evita un câine sau o groapă, ocazie cu care loveau lateral autoturismele de lux aflate în depăşirea lor şi care în urma impactului ajungeau în copaci, stâlpi sau parapeţi din beton.

„Pentru a îngreuna descoperirea fraudei, de la un eveniment rutier la altul s-a procedat la schimbarea societăţii de asigurări, la schimbarea proprietarului şi a conducătorului auto, precum şi a numărului de înmatriculare. Autoturismele provenite de pe teritoriul Marii Britanie au fost prezentate societăţilor de asigurări fie cu numere de înmatriculare britanice, fie cu numere de înmatriculare provizorii româneşti”, au explicat procurorii suceveni.

De menţionat este că, în cea mai mare parte a cazurilor, deşi pretinsele accidente rutiere au avut loc în interiorul localităţilor şi s-au soldat cu avarii majore ale autoturismelor, nu au existat victime şi nu au fost identificaţi martori oculari. Evenimentele rutiere au fost înscenate în diferite localităţi, majoritatea din zona Rădăuţi, dar şi în apropierea municipiului Fălticeni sau chiar în judeţul Iaşi.

Prin această metodă, inculpaţii au reuşit să fraudeze societăţile de asigurări, obţinând despăgubiri necuvenite cuprinse între 25.000 – 60.000 de lei pentru fiecare maşină reparată, în baza poliţei de asigurare de răspundere civilă auto RCA. Ei au înscenat 18 astfel de accidente rutiere, însă au primit despăgubiri din partea firmelor de asigurări doar în 14 dintre cazuri.

Alte ştiri pe această temă: 

Doi brăileni au înşelat mai mulţi francezi cu zeci de mii de euro prin intermediul unor anunţuri fictive de vânzare a unor maşini

Înşelăciunea prin metoda ”Accidentul” face noi victime. Patru persoane au fost escrocate

Percheziţii la Strehaia, la suspecţi de înşelăciune şi spălare de bani

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite