Masacrele comise de 10 dintre cei mai cumpliţi asasini din istorie: Breivik, criminalul care a omorât 77 de persoane într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anders Breivik a omorât 77 de persoane într-o singură zi. FOTO www.rt.com
Anders Breivik a omorât 77 de persoane într-o singură zi. FOTO www.rt.com

De-a lungul timpului au fost făcute o mulţime de filme sau au fost scrise cărţi despre criminali în serie, dar puţini au fost cei care au omorât într-o singură zi zeci de oameni. În cele ce urmează vă vom prezenta cei mai cumpliţi asasini din istorie, care în decursul unei singure zile au curmat vieţile a zeci de persoane.

10) George Hennard (23 de morţi, 27 de răniţi) – la data de 16 octombrie 1991, George Hennard, din Bell County Texas, a intrat cu camionul în cantina Luby. Măcelul ce a urmat mai târziu a devenit cunoscut sub numele de „Masacrul de la Luby”. Hennard a ieşit afară din vehicul şi a început să ţipe: „Aceasta este pentru ce mi-a făcut Bell County mie!”, nu înainte de a-l împuşca pe cel mai apropiat om ce a venit să ajute persoanele rănite în accident. George Hennard a ordonat ca nimeni să nu mişte, după care a început să împuşte femeile din local cu un pistol Glock.

În timpul masacrului, patronii cantinei nu au putut face nimic decât să se ascundă pe sub mese. Nimeni nu a îndrăznit să se apropie de uşă, nici măcar când Hennard se oprea pentru a-şi reîncărca arma. Un singur om a încercat să-l oprească pe criminal, însă a fost pur şi simplu împuşcat de acesta. Timp de 10 minute, George Hennard a tras cu pistolul în stânga şi dreapta, până când a fost încolţit de poliţişti în preajma toaletei localului.

Oamenii legii l-au împuşcat pe individ de patru ori, însă la un moment dat acesta a îndreptat arma spre el şi s-a sinucis, trăgându-şi un glonţ în cap. Motivul pentru care Hennard a comis masacrul a fost ura sa pentru femei, deoarece a fost respins constant de către acestea.

9) Baruch Goldstein (29 de morţi, 125 de răniţi) – Baruch Goldstein a fsot un israelian de origine americană, ce a comis în anul 1994 masacrul de la Grota Patriarhilor din oraşul Hebron. Goldstein a fost discriminat de-a lungul vieţii sale de către arabi. El a lucrat ca medic în armata israeliană, însă a refuzat să trateze răniţii arabi. După ce bunul său prieten, rabinul Kahane, a fost asasinat de extremiştii arabi, Goldstein a jurat să se răzbune.

La data de 25 februarie 1994, el a intrat în Grota Patriarhilor, unde 800 de musulmani palestiniei se rugau. Goldstein era îmbrăcat într-o uniformă militară, reuşind să se amestece printre gardieni. Acesta s-a poziţionat în partea din spatele moscheii, acoperind strategic singura ieşire. După ce a aşteptat ceva timp, el a deschis focul asupra mulţimii, cu o puşcă de asalt Galil.

image

             Baruch Goldstein, autorul masacrului de la Grota Patriarhilor. FOTO www.alchetron.com

Într-un timp foarte scurt, Goldstein a reuşit să împuşte mortal 29 de oameni şi să rănească peste 100. Conform martorilor, el nu s-a mişcat deloc şi a tras cu gloanţe în toate direcţiile pentru a răni cât mai multe persoane posibil. Masacrul a luat sfârşit în momentul în care cineva din mulţime l-a lovit cu un extinctor în cap pe Goldstein, reuşid să-l omoare în bătaie pe acesta cu sprijinul altor persoane din grotă. Criminalul a fost considerat un martir de extremiştii evrei, cu toate că acţiunile sale au fost condamnate de către prim – ministrul israelian, Yitzhak Rabin.

8) Toi Mutsuo (30 de morţi, trei răniţi) – Toi Mutsuo a locuit în micul sat Kaio de la periferia oraşului japone Okayama. În anul 1938, el avea 21 de ani, însă intrase într-o depresie severă după ce a fost diagnosticat cu tuberculoză, o boală incurabilă la vremea respectivă. Părinţii japonezului au murit când acesta era mic, fiind crescut de către bunica sa. Toi Mutsuo a intrat în depresie după ce femeile din Kaio au început să-i respingă avansurile din cauza bolii sale. Înainte de a comite masacrul, Mutsuo a scris un bilet prin care explica că a recurs la un asemenea gest din cauză că era bolnav şi respins de toată lumea.

La primele ore ale zilei de 21 mai 1938, Mutsuo a decapitat-o pe bunica sa cu un topor. El a tăiat electricitatea din sat, după care a intrat din casă în casă şi a omorât pe oricine era în interior. Pentru comiterea crimelor, japonezul s-a folosit de o puşcă, un topor şi o katana. Înainte ca soarele să apară pe cer, Mutsuo s-a sinucis, împuşcându-se în piept, nu înainte de a lua viaţa la 30 oameni nevinovaţi. La acea vreme, masacrul comis de Toi Mutsuo era considerat cel mai cumplit masacru comis vreodată de un singur individ.

7) Campo Elias Delgado (30 de morţi, 15 răniţi) – Campo Elias Delgado, un profesor columbian de englez şi veteran al Războiului din Vietnam, este autorul măcelului oribil comis în restaurantul de lux Pozzetto. Singurătatea şi experienţele sale din Vietnam l-au făcut pe Delgado să urască întreaga societate în care trăia.

Crimele sale au început în seara zilei de 4 decembrie 1986, când Delgado şi-a urmărit o elevă de la şcoală la apartamentul ei, unde a ucis-o atât pe aceasta cât şi mama tinerei cu un cuţit de vânătoare. Columbianul s-a întors la apartamentul său, unde a executat-o pe mama sa cu un cuţit, după care i-a înfăşurat corpul în hârtie şi i-a dat foc. Când alarma de incendiu a început să sune, locatarii au luat-o la fugă spre holul principal al clădirii unde erau aşteptaţi de Delgado. Acesta a înjunghiat mortal un bărbat, după care a împuşcat alte cinci cu un pistol.

image

             Campo Elias Delgado, columbianul ce a comis un măcel la restaurantul Pozzeto                                                                               FOTO www.youtube.com

După acest atac, Delgado a mers la restaurantul Pozzetto, având asupra sa o servietă plină cu muniţie pentru pistol. El şi-a comandat o porţie de Spaghetti Bolognese. A mâncat şi s-a îndreptat spre prima masă din local, începând s-a împuşte în stânga şi dreapta. Columbianul a omorât nu mai puţin de 21 de persoane. După 10 minute de carnagiu, poliţia a ajuns la faţa locului, omorându-l pe criminal într-un schimb de focuri.

6) Cho Seing – hui (32 de morţi, 17 răniţi) – este autorul Masacrului de la Virginia Tech comis în anul 2007, în urma căruia au fost omorâţi 32 de elevi şi profesori. Cho suferea de probleme psihice şi axientate severă după ce în timpul colegiului a fost mustrat pentru că ar fi urmărit două studente. El a început să-şi planifice atacul meticulos, antrenându-se la trasul cu pistolul.

Cho a început atacul la data de 6 aprilei 2007, când cu un pistol semi – automat şi-a ucis doi colegi de cameră de la Virginia Tech. El a trimis prin poştă la NBC News înregistrările video cu asasinarea celor doi colegi. Individul a blocat apoi toate ieşirile de la o clădire unde avea loc cursuri şi a lipit pe uşi notiţe pe care a scris că în cazul în care cineva ar încerca să le forţeze, o bombă va exploda. Cho s-a plimbat dintr-o clasă în alta şi a ucis fiecare persoană aflată în interior.

După ce elevii au auzit focurile de armă, s-au baricadat în sălile de clasă, oprindu-l pe Cho să pătrundă în interior. Acesta a reuşit totuşi să ucidă câţiva elevi trăgând cu pistol prin uşă. La nouă minute de la începerea asaltului, poliţia a ajuns la faţa locului. De frică să nu ajungă la închisoare, Cho s-a sinucis împuşcându-se în cap.

5) Ahmed Ibragimov (34 de morţi, 20 de răniţi) – în anul 1999, Ahmed Ibragimov, un şofer de autobuz din Cecenia a ucis 34 de ruşi în satul Mikenskaya. Motivul crimelor comise de Ibragimov a rămas necunoscut, existând puţine date despre acest masacru pe interent. Totuşi este cunoscut faptul că, înainte de comiterea crimelor, Ibragimov a creat o listă de ţinte ruseşti, ce includea informaţii despre locul unde domiciliau aceste persoane. Criminalul ştia cele mai multe dintre aceste informaţii pentru că a lucrat anterior ca poştaş.

La data de 8 octombrie 1999, Ibragimov a mers din casă în casă pentru a-şi ucide sistematic ţintele aflate pe listă. Acesta îşi chema victimele afară din casă, după care le împuşca mortal cu o puşcă. El a ucis chiar şi un copil în vârstă de doar 10 ani. După masacru, Ibragimov s-a ascuns două zile, până când să fie prins de rebelii ceceni şi oferit familiilor victimelor sale, care l-au omorât în bătaie.

4) Martin Bryant (35 de morţi, 21 de răniţi) – este autorul masacrului din Portul Arthur din Australia comis în anul 1996. La data de 28 aprilie a acelui an, Bryant a intrat într-o cafenea din Portul Arthur având asupra sa un geantă neagră. El s-a aşezat la o masă şi-a comandat ceva de mâncare, după care a intrat în discuţii cu patronii localului, plângându-se că sunt foarte multe viespi.

image

               Martin Bryant, autorul masacrului din Portul Arthur din Australia. FOTO www.news.com

La un moment dat a scos din geantă o puşcă de asalt şi în doar 15 secunde a tras 13 focuri, omorând 12 persoane. Bryant a omorât apoi alte opt persoane dintr-un magazin de cadouri din apropiere, după care a mers într-o parcare, unde a mai asasinat şi alţi oameni. Australianul a furat o maşină, nu înainte de a-l ucide pe şofer şi pe cei trei pasageri din interior. El a mers într-un alt local numit B&B, unde i-a omorât pe proprietarii barului, după care s-a predat poliţiei.

Bryant a făcut o obsesie pentru a şti numărul exact al persoanelor pe care le-a omorât. Pentru crimele sale, individul a fost condamnat la 1.000 de ani de închisoare.

3) William Unek (57 de morţi, 30 de răniţi) – cazul ce îl vizează pe William Unek este unic. Acesta nu a comis un masacru, ci două asalturi mortale în decursul a trei ani de zile. În anul 1954, Unek lucra ca jandarm în colonia belgiană Congo. În acea perioadă, el a ucs nu mai puţin de 21 de persoane cu un topor, rănind alţi zeci de oameni. Individul a fugit în Tanganiyika unde şi-a luat o identitate falsă şi a început o nouă viaţă.

La data de 11 februarie 1957, William Unek a comis un nou asalt, folosind de această dată o puşcă furată. El a atacat persoanele dintr-o local, a invadat mai multe case şi a tras în oricine se afla în interior. Criminalul chiar a dat foc la o locuinţă, omorând trei persoane.

William Unek a atacat cu toporul mai mulţi oameni, reuşind să ucidă în total, în timpul celui de-al doilea atac un număr de 36 de persoane. Poliţiştii porniţi pe urmele sale l-au împuşcat mortal în timp ce acesta încerca să fugă de ei.

2) Woo Bum – Kon (57 de morţi, 37 de răniţi) – sud coreeanul este responsabil pentru cel mai mare masacru din istoria ţării. Conform rudelor sale, înainte de a omorî cele 57 de persoane, Woo era grav deprimat şi avea probleme de anxietate. Până în anul 1982, el a lucrat în armată şi ca ofiţer de poliţie în provincia Gyeongsangnam – do.

Furia lui Woo a provenit de la un motiv banal. Acesta s-a luat la ceartă cu prietena sa după ce tânăra l-a trezit din somn pentru că a omorât o muscă. Sud coreeanul a bătut-o şi a distrus-o casa întreagă într-un acces de furie înainte de a merge la băut. După ce a consumat o cantitate considerabilă de băuturi alcoolice, a mers la secţia de poliţie unde lucra, a luat două puşti, muniţie şi şapte grenade de mână, fără să fie observat de cineva.

image

   Woo Bum - Kon, autorul celui mai mare masacru din istoria Coreei de Sud. FOTO Woo Bum - kon                                                         FOTO www.crimescenedb.com

Woo s-a deplasat într-un sat din apropierea locuinţei sale, s-a ascuns după nişte tufişuri şi a început să tragă asupra trecătorilor. Prietena lui, care îl căuta, trecea prin zona respectivă, moment în care a fost împuşcată în picior, fără a fi omorâtă. Woo a plecat la un oficiu poştal din Gyeongsangnam – do, unde a împuşcat mortal trei oameni, înainte de a tăia liniile telefonice din întregul sat, cu scopul de a împiedica pe oricine să apeleze serviciile de urgenţă.

Apoi, el a început să viziteze la întâmplare case, folosindu-se de funcţia sa de poliţist, păcălindu-i pe oameni pentru a le permite accesul în interior. Astfel, Woo împuşca persoanele aflate în locuinţele respective, reuşind prin această metodă să omoare 42 de persoane din cinci sate diferite. Măcelul realizat de Woo a durat opt ore şi s-a sfârşit cu moartea lui. Sud coreeanul s-a sinucis cu două grenade, ucigând totodată alţi patru oameni.

1. Anders Behrin Breivik (77 de morţi, 96 de răniţi) – din nefericire, cel mai mare masacru comis de un singur individ este şi cel mai recend. Anders Behring Brievik este un extremist de dreapta care a ucis 69 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, pe insula norvegiana Utoya. La data de 22 iulie 2011, înainte de săvârşirea măcelului, Breivik a detonat o bombă la Oslo, omorând opt persoane.

Breivik s-a deplasat cu un feribot spre insula Utoya, unde 600 de adolescenţi se aflau într-o tabără de vară. El purta o uniformă de poliţist şi s-a folosit de o legitimaţie falsă pentru a trecere de sistemul de securitate. Individul a precizat că trebuie să facă o verificare de rutină după bombardamentul din Oslo şi că toată lumea trebuie să se adune în jurul său.

Anders Behrin Breivik a început însă să tragă la întâmplare cu o puşcă în mulţime. Carnagiul a durat 90 de minute, până când poliţiştii au sosit la faţa locului, asasinul predându-se în mod paşnic.

Masacrul a fost planificat de Breivik încă din 2009. Acesta a organizat atacurile din 2011 pentru a începe o revoltă împotriva guvernului norvegian. El a fost găsit sănătos de psihiatri, fiind descris ca având tendinţe narcisiste puternice. Breivik a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru crimele sale.

Alte ştiri pe această temă:

Născuţi asasini: ce se ascunde în mintea celor care comit crime şi jafuri în serie. Explicaţiile psihologilor pentru infractorii „din plăcere“

Mecanicul de locomotivă care a devenit un temut criminal în serie. „Omul ciocan“ a dat vina pe diavol pentru crimele comise

Morţile ciudate a zece dintre cei mai cunoscuţi dictatori din istorie: cum au sfârşit Stalin, Hitler şi Mussolini

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite