Mărturiile unor copii chinuiţi de tatăl lor, pastor: „Mi-e frică de el. Mă gândesc tot timpul că m-ar putea lovi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: monitorulsv.ro
FOTO: monitorulsv.ro

Pastorul din judeţul Suceava acuzat că şi-a maltrata şi abuzat sexual copiii cere să fie eliberat de după gratii, unde se află de mai bine de un an. Victimele sale au prins curaj şi au vorbit cu anchetatorii despre traumele fizice şi psihologice provocate de propriul tată.

Constantin Pandelea, pastorul din Valea Bourei, comuna Dolheşti, care a fost arestat preventiv anul trecut pentru agresiune, viol şi corupere sexuală, cere să fie eliberat de după gratii. Procesul se va judeca pe 20 septembrie, la Fălticeni.

Victimele sale sunt chiar copiii săi, patru fete şi un băiat. Toţi au prins curaj şi le-au dezvăluit anchetatorilor chinurile inimaginabile la care au fost supuşi de către tatăl lor. 

„Fratele meu a fost pus să doarmă la porci şi pe mine m-a ameninţat că mă trimite acolo. M-a afectat, întrucât noi nu meritam acele pedepse. Mi-e frică de el şi mă gândesc tot timpul că m-ar putea lovi”, a declarat una dintre fiicele pastorului”, a declarat una dintre fete potrivit stiripesuse.ro.

„Bătăile au fost dintotdeauna. De când eram mică ştiu că mă bătea. Din acest motiv îmi este foarte frică de tata şi din această cauză eu nu m-am putut opune la agresiunile sale. Anterior, (datei de 05.07.2020) pe mine şi pe (...) ne-a bătut cu o lopată, în timp ce eram la grădină la căpşuni”, a spus o altă fiică a bărbatului. 

Copiii au decis să ceară ajutorul autorităţilor, după ce, pe 5 iulie 2020, bărbatul ar fi lovit-o cu pumnii pe una dintre fete. Copila s-a plâns că o doare capul de la lovituri, iar tatăl acesteia i-ar fi turnat apă rece pe cap şi ar fi pus-o să alerge desculţă în grădină, în timp ce el o uda cu furtunul. Chinul a continuat pentru copilă pentru că tatăl ei n-a lăsat-o să se schimbe de hainele ude, în intervalul orar 19:00 - 22:00.

În apărarea sa, Pandelea spune că nu constituie un pericol şi că s-a împăcat cu fetele sale. Pastorul neagă acuzaţia de viol.

„La dosar lipsesc probe pentru săvârşirea în principal a primei infracţiuni de viol, pentru că fata care a reclamat această infracţiune practic a reclamat-o cu o săptămână înainte de a avea nunta cu iubitul împotriva căruia a fost inculpatul din prezenta cauză, fata căsătorindu-se virgină potrivit declaraţiei soţului său de la dosar dată în faţa instanţei de judecată”, a susţinut Constantin Pandelea în apărarea sa.

Anchetatorii susţin că tatăl şi-a abuzat sexual fetele minore o perioadă mai lungă de timp.  În plus, ca să-şi pedepsească copiii pentru diverse presupuse abateri, bărbatul îi scotea în ploaie, îi bătea şi nu le dădea să mănânce.

„În perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie - uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică. Deasemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice”, se arată în comunicatul transmis de procurori, în 2020. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

O şoferiţă găsită cu alcoolemie de 0,05 la mie a învins Poliţia susţinând că a mâncat alimente fermentate

Cum a fost umilită Poliţia în instanţă de un şofer prins „zburând” cu 198 km/h pe Autostrada Soare

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite