Marian Godină, despre biciclista amendată cu 1.740 de lei: „Doamna s-ar fi ales doar cu un avertisment dacă şi-ar fi ţinut pentru ea blestemele de Dumnezei”

Marian Godină, despre
biciclista amendată cu 1.740 de lei: „Doamna s-ar fi ales doar cu un
avertisment dacă şi-ar fi ţinut pentru ea blestemele de Dumnezei”

Marian Godină a sărit în apărarea poliţistului din Suceava. FOTO Bogdan Mocanu Photography

Poliţistul Marian Godină i-a luat apărarea colegului său din Suceava, care a amendat cu 1.740 de lei o biciclistă ce nu avea buletinul la ea şi avea defecţiuni la instalaţia de iluminat a bicicletei. Godină susţine că femeia ar fi scăpat doar cu un avertisment şi nu cu o amendă atât de mare, dacă ar fi vorbit frumos cu agentul de la rutieră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marian Godină, poliţistul din Braşov devenit extrem de cunoscut în spaţiul public datorită postărilor sale de pe reţeaua socială Facebook, şi-a dat cu părerea cu privire la amenda de 1.740 de lei pe care un agent de la rutieră din Suceava i-a dat-o unei bicicliste. Acesta susţine că femeia ar fi scăpat doar cu avertisment dacă nu l-ar fi înjurat pe poliţistul ce a oprit-o în trafic.

„Ca jurnalist, dacă vrei să scrii un articol reuşit despre Poliţia Română, scrii ceva de rău, denigrator. Nu te poţi aştepta ca oamenii să simpatizeze o instituţie care îi sancţionează atunci când greşesc, astfel că succesul articolului este garantat, mai ales dacă alegi ingredientele cu atenţie.

Aşa că găseşti o tanti sărăcuţă, care, neavând posibilităţi materiale de a merge cu maşina, se deplasează, sărmana, cu bicicleta. Aaa, şi nici măcar aia nu e a ei, e împrumutată. Şi nu, nu mergea la discotecă, ci mergea la farmacie pentru că fusese anunţată că abia îi sosiseră medicamentele necesare.

V-aţi sensibilizat deja? Buuun. Şi cum mergea aşa tanti asta, pedalând pe drumeag transpirată, în scenă intră miliţianul cel rău, bătut în cap, care trebuie să îşi facă norma de amenzi. Şi cum nu-s destui care încalcă legea, bau-bau ăsta se leagă tocmai de biata femeie care întârzia la medicamente. Mă mir că nu au scris că pedala după insulină şi că mai avea câteva minute până la şoc, ar fi sunat şi mai dramatic.

Miliţianul cel rău, în loc să o ducă cu girofaruri şi sirene, o ia la întrebări că de ce nu are elemente reflectorizante, buletin şi alte porcării d-astea de scrie în lege de ele şi pe care unii mai proşti chiar le respectă. Şi pentru că femeia nu avea nimic în regulă, primeşte o amendă de 870 de lei. Nuuu, nu scrie că poate plăti jumătate din minim, că apoi nu mai pare chiar aşa rău miliţianul.

Şi tot ca să ne dea o lacrimă pe obraz, nu scrie nimic nici de faptul că doamna s-ar fi ales doar cu un avertisment, aşa cum au primit alţi doi biciclişti, în aceeaşi zi, tot acolo, dacă şi-ar fi ţinut pentru ea blestemele de Dumnezei şi sfinţi ce şi le-a auzit colegul meu de la ea. În schimb ne este livrată o poză cu femeia care a achitat amenda şi un titlu cu <<femeia săracită de poliţie>>. Unii mai trecuţi prin d-astea, au văzut din poză că p-v-ul fusese primit prin poştă, semn că doamna nu prea a colaborat.

Apoi urmează sutele de comentarii la adresa poliţistului fără suflet. Culmea, e acelaşi poliţist care a fost la accidente cu biciclişti morţi pe marginea drumului, iar cei care comentează sunt aceiaşi care dacă ar vedea un astfel de biciclist <<regulamentar>> trecând pe lângă un poliţist fără să fie oprit, ar comenta cum îl doare pe poliţist la caschetă de lege. Tot ei ar înjura de mama focului poliţia dacă ar fi implicaţi într-un accident rutier din cauza unui biciclist neechipat corespunzător”, a scris Maria Godină pe Facebook.

Biciclistă amendată cu 1.740 de lei pentru că nu avea buletinul la ea şi pentru că instalaţia de iluminat a bicicletei era defectă

O localnică din comuna suceveană Udeşti, ce se deplasa cu bicicleta spre farmacie, a fost oprită de poliţişti şi amendată drastic. La data de 24 mai 2017, Vasilica Andrieş se deplasa pe bicicletă către o farmacie din localitatea de domiciliu pentru a-i cumpăra medicamente copilului ei.

Aceasta a fost oprită de poliţişti, dimineaţa în jurul orei 10.30 şi amendată cu 1.740 de lei pentru că nu avea buletinul la ea, iar bicicleta nu era dotată cu instalaţie de iluminat.

Conform ziarului Monitorul de Suceava, femeia a împrumutat o bicicletă de la o rudă de-a sa pentru a merge la farmacie să ridice medicamentele copilului său.

Un echipaj rutier, aflat în control pe DJ 208A, pe raza localităţii Udeşti, desfăşurând activităţi în cadrul unei acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti, a oprit-o pe Vasilica Andrieş, aplicându-i o amendă de 1.740 de lei, deoarece femeia nu avea cartea de identitate la ea şi că sistemul de iluminare nu era funcţional, în condiţiile în care suceveanca se deplasa pe bicicletă pe timp de zi.

Aceasta a achitat imediat la primărie suma de 870 de lei, jumătate din amenda primită, conform legislaţiei în vigoare. Femeia a ajuns să plătească banii pentru care munceşte o lună de zile, pentru o amendă destul de piperată, în condiţiile în care pe şoselele din judeţ se întâmplă tot felul de grozăvii.

Alte ştiri pe această temă:

O biciclistă a fost amendată cu 1.740 de lei pentru că nu avea buletinul la ea şi pentru că instalaţia de iluminat a bicicletei era defectă

VIDEO Accident rutier în urma căruia o biciclistă a ajuns la spital cu leziuni la cap şi la coloană

Suma cerută de un poliţist din Timiş pentru transformarea unui şofer cu permisul suspendat în biciclist fără vestă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările