Marea inaugurare a metrului de autostradă din Suceava. Cum au răspuns autorităţile care l-au hărţuit pe investitor la cererea de autorizare a evenimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Neculai Miron, primarul comunei sucevene Bosanci, a primit cerere de autorizare a mitingului programat de Ştefan Mandachi pe 15 martie, la ora 15.00, pentru inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova. Săptămâna trecută, alesul local a fost aspru criticat de sătenii care l-au ales, după ce a anunţat că „Monumentul autostrăzii”, construit pe un teren agricol de pe raza localităţii, nu are autorizaţie.

Primarul comunei Bosanci Neculai Miron (ALDE) a anunţat pe profilul său de Facebook că a autorizat mitingul care va avea loc pe raza localităţii, pe 15 martie, la ora 15, când afaceristul Ştefan Mandachi va inaugura, în mod simbolic, primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, în semn de protest faţă de faptul că România nu are infrastructură rutieră modernă. Neculai Miron a publicat documentele care atestă că evenimentul este organizat cu respectarea prevederilor legale, iar anunţul i-a determinat pe săteni să îl felicite.

Asta după ce, săptămâna trecută, Miron a fost aspru criticat în spaţiul virtual pentru că a spus că Ştefan Mandachi a construit „Monumentul autostrăzii” fără să aibă autorizaţie de la primărie. Omul de afaceri a respins acuzaţiile şi a anunţat că va pune la dispoziţia doritorilor documentele care atestă că nu a încălcat legea.

Ulterior, Neculau Miron şi Ştefan Mandachi s-au fotografiat împreună. Primarul a publicat pe Facebook imaginea însoţită de mesajul: „Primul metru de autostradă s-a făcut la Bosanci, Suceava! Ca primar al comunei Bosanci, aveţi din partea mea toată susţinerea, domnule Mandachi!”.

Ştefan Mandachi a construit din fonduri proprii, în mod simbolic, primul pentru de autostradă din Moldova. Investiţia l-a costat 4500 de euro şi a fost executată cu 17 muncitori într-o singură zi. „Monumentul autostrăzii” a fost construit pe un teren agricol, de pe raza comunei Bosanci.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite