Lista bolnavilor din Suceava infectaţi cu COVID-19. Gheorghe Flutur figurează ca medic, iar o doctoriţă drept cameristă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava FOTO: Digi24
Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava FOTO: Digi24

„Adevărul” a intrat în posesia listelor de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava cu numele celor care au fost testaţi pentru depistarea COVID-19. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, figurează drept medic. O cunoscută doctoriţă din Suceava figurează drept cameristă. Alţi medici de la Suceava apar ca asistenţi medicali.

Pe liste figureză zeci de persoane din Suceava care au fost testate pentru depistarea COVID-19. Este vorba despre pacienţi, medici, asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean Suceava şi politicieni.

Între şefii judeţului care au fost testaţi se numără şi Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care, pe listele respective, figurează drept medic.

Întrebat dacă a vrut să sară rândul ca să se testeze, având în vedere că medicii sunt testaţi cu prioritate, Flutur a declarat:

„Dacă dvs socotiţi că pe asta trebuie să vă concentraţi, nu să găsim nişte soluţii pentu Suceava, eu vă răspund la asta. I-am cerut doamnei doctor Zorescu (n.r. - Cătălina Zorescu de la Direcţia de Sănătate Publică) să-mi spună cum s-a întâmplat. Mi-a spus că a fost o greşeală comisă de ea şi de colega ei. Pentru că erau mulţi medici care s-au testat, şi la mine au bifat personal medico-sanitar. Doctoriţa Zorescu a dat în scris o declaraţie în care îşi asumă că a greşit”, a spus Gheorghe Flutur.

„Dintr-o eroare regretabilă, colega mea a bifat rubrica personal medico-sanitar”, se arată într-un comunicat transmis de medicul Zorescu. Doctoriţa de la DSP susţine că colega ei nici nu ştia cine este Gheorghe Flutur. „Colega mea nu-l cunoaştea personal pe dl Flutur”, transmite sursa citată.

Greşeli au fost comise şi în cazul altor persoane. Pe liste apar pacienţi care figurează drept angajaţi ai spitalului, medici care figurează drept asistente medicale. În plus, o doctoriţă de la Diabet figurează drept cameristă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite