Judeţul din România aflat pe primul loc în ţară la numărul de morţi în accidente rutiere

Judeţul
din România aflat pe primul loc în ţară la numărul de
morţi în accidente rutiere

FOTO: ISU Suceava

Judeţul Suceava se află pe primul loc pe ţară la numărul de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate. Numai în ultima săptămână s-au înregistrat şase decese. Între victime se află un şofer care circula cu 240 de km/oră pe un drum naţional extrem de îngust. Pe locul doi în top se află judeţul Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

În luna noiembrie, fostul prefect Mirela Adomnicăi a anunţat că, pentru prima dată în ultimii şapte ani, Suceava a coborât o poziţie în topul negru al persoanelor decedate în accidente rutiere. Din nefericire, din cauza evenimentelor rutiere din ultima săptămână, judeţul a ajuns din nou pe primul loc pe ţară la numărul de morţi pe şosele. Numai în ultimele şapte zile, şase persoane au decedat în accidente.

Este vorba despre cinci pietoni şi un şofer care circula pe drumul îngust dintre Gălăneşti şi Horodnic de Sus cu 240 de km la oră. Bilanţul realizat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava arată că, în total, de la începutul anului până în prezent s-au înregistrat 80 de decese ca urmare a accidentelor rutiere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a arătat că printre cauzele care duc la tragedii se numără neateanţia pietonilor, dar şi a şoferilor, neacordarea de prioritate şi consumul de alcool.

În plus, numeroase localităţi din judeţ nu au trotuare, iar pietonii sunt obligaţi să se deplaseze pe şosea, printre maşini, ceea ce este extrem de periculos.

Pe de altă parte, un filmuleţ apărut în spaţiul public ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care se obţin permisele de conducere. Rudele unei tinere din oraşul Cajvana l-au filmat pe un instructor auto în timp ce recunoaşte că i-a sugerat candidatei să dea bani ca să treacă proba practică a examenului.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: