FOTO Judecători şi procurori suceveni, suspectaţi de retrocedări ilegale făcute în cârdăşie cu avocaţi şi afacerişti, au fost săltaţi de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii au fost conduşi la audieri. FOTO: Dinu ZARĂ
Suspecţii au fost conduşi la audieri. FOTO: Dinu ZARĂ

Doi judecători, un procuror, cu comisar şef de poliţie de frontieră, avocaţi şi doi dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Suceava au fost „săltaţi” de procurorii DNA într-un dosar care vizează fapte de corupţie judiciară.

Un dosar de corupţie instrumentat de procurori de la structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a provocat un adevărat cutremur printre magistraţii din judeţul Suceava.

Duminică dimineaţă, 14 percheziţii au fost efectuate de procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, Judecătoria Rădăuţi, Primăria Rădăuţi, un restaruant din municipiul Suceaba şi locuinţele unor magistraţi, avocaţi şi oameni de afaceri. Dosarul vizează săvârşirea, în perioada 2005/2006 şi 2011-2014, a unor fapte de corupţie judiciară şi infracţiuni asimilate celor de corupţie.

Printre persoanele vizate de DNA se regăsesc nume sonore din judeţul Suceava. Printre ei se află procurorului-şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Dumitru Dâmbu. Cele două apartamente ale procurorului din municipiul Suceava au fost percheziţionate la prima oră a dimineţii, după care magistratul a fost condus la sediul Parchetului, unde a fost percheziţionat biroul pe care îl foloseşte. Procurorii DNA au ridicat calculatoare şi documente, magistratul sucevean fiind apoi condus pentru audieri la sediul DNA Bucureşti.

Cei mai bogaţi rădăuţeni, vizaţi în dosar

La audieri au ajuns şi judecătorii Daniela Mariana Prandea şi Bogdan Ilarion Costică Bărbuţă de la Judecătoria Rădăuţi. Percheziţiile la locuinţele procurorului Dâmbu şi celor doi judecători rădăuţeni, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi la Judecătoria Rădăuţi au fost aprobate în prealabil de CSM.

Percheziţii au fost efectuate şi la locuinţa comisarului Constantin Mihai Prelipceanu, şef al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Ancheta îi vizează şi pe oamenii de afaceri rădăuţeni Arcadie Plămadă şi Costel Babiuc. Plămadă a mai avut probleme penale şi în cazul Fabricii de Bere Solca, monument istoric vândut pe bucăţi la fier vechi. Babiuc a făcut avere după ce a cumpărat ieftin şi vândut scump terenul pe care firmele austriece Egger şi Holzindustrie Schweighofer şi-au construit fabrici de debitare şi prelucrare a lemnului.

perchezitie costel babiuc. foto

Procurorii au percheziţionat locuinţa afaceristului Costel Babiuc

perchezitie primaria radauti. foto dinu zara

Percheziţii au avut loc şi la sediul Primăriei municipiului Rădăuţi

„Mascaţii” au năvălit şi la Primăria municipiului Rădăuţi. De aici au ridicat mai multe documente vizând retrocedarea unor imobile către foştii proprietari. „Au cerut copii după dosarul prin care clădirea Bibliotecii municipale a ajuns în proprietatea firmei lui Arcadie Plămadă”, a explicat primarul Aurel Olărean.

Pe lângă suspecţii din acest dosar, la sediul DNA Bucureşti au fost conduse, duminică mai multe persoane care urmau să fie audiate în calitate de martori.

Alte ştiri din Suceava:

UPDATE Trei magistraţi au fost ridicaţi de procurorii DNA în urma unor percheziţii efectuate în judeţul Suceava

EXAMEN CAPACITATE 2014 SUCEAVA Subiectele la Limba Română la testul de Evaluare Naţională

VIDEO Bătaie sângeroasă între două clanuri de ţigani. 13 bărbaţi, în arestul IPJ Suceava

Hunedorean reţinut la Suceava pentru contrabandă cu ţigări în valoare de peste 120.000 de lei

Şefii Bisericii au amuţit în cazul lui Cătălin Axinte, preotul intermediar de şpăgi pentru Poliţie, menţinut ilegal în funcţie la Arhiepiscopia Sucevei

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite