Judecătoarea care s-a vândut pentru un sejur la Mamaia, sub control judiciar

Judecătoarea care s-a vândut pentru un sejur la Mamaia, sub control judiciar

Judecătoarea Daniela Mariana Prandea, sub control judiciar pentru luare de mită. FOTO: Dinu ZARĂ

Judecătoarea Daniela Mariana Prandea de la Rădăuţi, acuzată că timp de trei ani a ţinut pe loc un proces, a fost inculpată pentru luare de mită şi complicitate la şantaj. Conform DNA, magistratul urma să primească drept şpagă un sejur de şapte zile la Mamaia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Daniela Mariana Prandea, judecător la Judecătoria Rădăuţi, pentru infracţiunile de luare de mită şi complicitate la şantaj.

Procurorii DNA susţin că omul de afaceri răduţean Costel Babiuc, ajutat de procurorul Dumitru Dîmbu şi de judecătorii Daniela Marian Prandea şi Bogdan Ilarion Costică Bărbuţă, în perioada 27 ianuarie 2011 – 3 aprilie 2014 l-a şantajat pe afaceristul Arcadie Plămadă pentru a-l determina să renunţe la dreptul de proprietate asupra unei clădiri din Rădăuţi.

Concret, în perioada 2011-2014 judecătoarea Daniela Marian Prandea a acordat un număr de 32 de termene, ultimul fiind stabilit la 24 iunie 2014, pentru a tergiversa soluţionarea unei acţiuni civile în rectificare cu privire la situaţia clădirii vizată de Costel Babiuc.

Prin amânarea repetată a procesului s-a urmărit exercitarea de presiuni asupra lui Arcadie Plămadă pentru ca acesta să renunţe la dreptul de proprietate şi să semneze în acest sens o convenţie redactată chiar de judecătorul Bogdan Ilarion Costică Bărbuţă.

Procurorii DNA susţin că în februarie 2014 Costel Babiuc i-ar fi promis judecătoarei Daniela Mariana Prandea, prin intermediul judecătorului Bărbuţă, un sejur de şapte zile la un hotel din Mamaia în schimbul tărăgănării dosarului.

Alte ştiri din Suceava:

Un preot şi un poliţist de frontieră, şefii contrabandiştilor din Vama Siret. Traficante de ţigări, protejate în schimbul unor partide de sex

REPARTIZARE LICEU 2014 SUCEAVA Topul liceelor după ultimele medii de admitere. „Ştefan cel Mare, „Petru Rareş” şi „Hurmuzachi”, pe primele locuri

Nu e banc! Matematică de poliţist sucevean: 10+15=15

O tânără de 35 de ani a murit după o partidă de sex cu un vecin

REZULTATE BAC 2014 SUCEAVA Mediile finale de la Bacalaureat 2014 se publică pe EDU.RO

Comisarul Răzvan Andreica, anchetat pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii, a fost trecut la muncă de secretariat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: