Istoria unei crime care a îngrozit o ţară întreagă: ucigaşul şi-a căsăpit părinţii cu toporul, din porunca Sfântului Ioan Botezătorul, chiar înainte de Crăciun

Istoria unei crime care a îngrozit o ţară întreagă: ucigaşul şi-a căsăpit
părinţii cu toporul, din porunca Sfântului Ioan Botezătorul, chiar înainte de Crăciun

Maxim Vleju, criminalul ce şi-a omorât proprii părinţi. FOTO Dănuţ Zuzeac

Cu câteva zile înainte de Căciunul anului 2014, Maxim Vleju, din comuna suceveană Dorna Candrenilor, şi-a omorât propriii părinţi. Acesta le-a tăiat gâtul cu topor celor ce i-au dat viaţă, după care le-a ascuns trupurile într-o râpă. Poliţiştii au găsit în casa bătrânilor un bilet scris de Maxim Vleju pe care scria: „Călăul care a tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul – Vleju Roman”.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sfârşitul anului 2014, în localitatea suceveană Dorna Candrenilor a avut loc o dublă crimă de o cruzime ieşită din comun. Un localnic în vârstă de 46 de ani şi-a căsăpit ambii părinţi, în urma unui episod de delir mistic.

Un bărbat din Dorna Candrenilor, ce se deplasa pe DN 17, a observat pe o uliţă din apropierea drumului naţional ceva ce semăna cu trupul unei persoane. Aceasta a sunat de urgenţă la 112, zona fiind împânzită de poliţişti.

Oamenii legii au descoperit într-o râpă adâncă de câţiva metri cadavrul lui Roman Vleju, un localnic în vârstă de 77 de ani, care locuia în apropiere. Acesta avea gâtul tăiat, fiind acoperit cu o pătură. La circa 100 de metri de trupul neînsufleţit al bătrânului, a fost găsit şi cadavrul soţiei sale, Maria Vleju (71 de ani), care avea şi ea gâtul tâiat.

Cei doi bătrâni erau cunoscuţi în comunitate ca oameni gospodari, ce creşteau animale şi erau văzuţi adesea ducând lapte la un centru de colectare din zonă.

Anchetatorii au observat că în apropierea trupului bătrânei se afla o sanie, despre care au presupus că asasinul ar fi folosit-o pentru transporta corpurile celor două victime aruncate în râpă. Poliţiştii au descins imediat la locuinţa soţilor Vleju, descoperit mai multe urme de sânge pe unul dintre pereţii casei.

În curtea gospodăriei, se afla fiul celor doi bătrâni, Maxim Vleju (46 de ani). La apariţia agenţilor de poliţie, bărbatul a început să adopte o atitudine suspectă, spunând că nu şi-a mai văzut părinţii de câteva zile şi că nu ştie unde s-ar afla aceştia. Anchetatorii au găsit în casa celor doi bătrâni, un bilet cu mesajul „Călăul care a tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul – Vleju Roman”.

Fiind luat la întrebări de către poliţişti, Maxim Vleju a recunoscut că el a fost cel care l-a omorât cu un topor pe tatăl său, Roman Vleju, din „porunca” Sfântului Ioan Botezătorul. El a mai precizat că a ucis-o şi pe mama sa, deoarece femeia a sărit în apărarea soţului ei. În plus, criminalul a mai arătat că era extrem de nemulţumit pentru că părinţii săi îl puneau la muncă.

Maxim Vleju a fost a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie raportat la omor calificat.

Alte ştiri pe această temă:

VIDEO Doi bărbaţi, împuşcaţi pe un câmp. Zeci de criminalişti periază zona în care s-a comis dublul asasinat

Uciderea prim-ministrului Armand Călinescu: „A fost mişeleşte asasinat de o bandă de gardişti“

Preţul plătit de un adolescent care şi-a ucis cu sânge rece fosta iubită minoră: 10 ani de închisoare

citeste totul despre: